Η αγορά των drones παρουσιάζει εκπληκτική άνοδο τα τελευταία χρόνια καθώς πέρα από τις προσιτές τιμές, υπάρχει πλέον πλήθος εφαρμογών είτε για προσωπική χρήση είτε για εταιρική και γιατί όχι κρατική ορισμένες φορές χρήση (είδαμε πρόσφατα drones που συνεργάζονται με την αστυνομία).

Φυσικά, μέσα από αυτή την έκρηξη της αγοράς των drones, δεν θα μπορούσε να λείπει η Xiaomi. Σύμφωνα με τα σχέδια που διέρρευσαν ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα drone το οποίο θα μπορείτε να χειριστείτε με το Mi Band.

Το Mi Band είναι η λύση της Xiaomi στον τομέα των wearables, προσφέροντας αρκετά χαρακτηριστικά από αυτά που θα βρείτε στα ακριβά wrist bands σε πολύ προσιτή τιμή. Μέσα από τα σχέδια της πατέντας, μπορούμε να δούμε το Mi Band να συνδέεται ασύρματα στο drone και ο έλεγχος των κινήσεων του γίνεται με την χρήση gestures.Σε μία από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ένα drone να ακολουθεί έναν ποδηλάτη που φοράει το Mi Band, το οποίο λογικά υποδεικνύει την ύπαρξη κάποιων προσαρμοσμένων εντολών που μπορεί να ενεργοποιήσει ο χρήστης.

Η πατέντα είναι επίσημη, δεν μπορούμε όμως να γνωρίζουμε αν και πότε το προϊόν θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών. Όπως και να’χει, η αγορά των drones αναπτύσσεται συνεχώς και λογικά η Xiaomi δεν θα χάσει την ευκαιρία να μας παρουσιάσει κάποια φθηνή αλλά αξιόπιστη λύση.

Πηγή:Techblog