Στα 17 του χρόνια ο George Hotz, γνωστός και ως GeoHot έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ξεκλειδώσει το λειτουργικό σύστημα του iPhone και τρία χρόνια αργότερα να σπάσει το PlayStation 3.
georgehotz-car-01-570.jpg

Σήμερα, ο 26χρονος αναπτύσσει το δικό του αυτοκινούμενο όχημα. Αγόρασε ένα 2016 Acura ILX και άρχισε να κάνει τις μετατροπές που χρειάζονταν για να γίνει ένα αυτόνομο όχημα. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 21.5 ιντσών συνδεδεμένη με έναν Linux υπολογιστή και ένα joystick ανάμεσα στα καθίσματα με το οποίο ξεκινάς την αυτόνομη οδήγηση. Το αμάξι δουλεύει χρησιμοποιώντας 6 κάμερες, 2 πλευρικές, 1 πίσω, 2 κοντά στον κεντρικό εσωτερικό καθρέπτη και 1 fisheye κάμερα πάνω στο αμάξι.

Το όχημα δοκιμάστηκε στους δρόμους του San Francisco, με αρκετά καλές επιδόσεις. Υπήρχαν κάποια μικρά προβλήματα τα οποία δικαιολογούνται αν σκεφτεί κανείς ότι το project ολοκληρώθηκε μέσα ένα μήνα στο γκαράζ του σπιτιού του.

Όπως και ήταν λογικό, το επίτευγμα του Hotz τράβηξε την προσοχή του Elon Musk, CEO της Tesla. Ο ίδιος φαίνεται να του πρόσφερε συμβόλαιο εκατομμυρίων για να δουλέψει για την Tesla, αλλά ο Hotz αρνήθηκε, αφού θεώρησε ότι για 3 μήνες δεν τον πήρε στα σοβαρά. Στο email όπου αρνήθηκε να πάει στην Tesla γράφει: «Εκτιμώ την προσφορά, αλλά αυτή την στιγμή δεν ψάχνω για δουλειά. Θα τα πούμε ξανά όταν καταφέρω να διαλύσω το Mobileye». Να πούμε ότι το Mobileye είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Tesla αυτή την στιγμή.

Ο Hotz σχεδιάζει να αναπτύξει την δική του τεχνολογία για τους επόμενους 5 μήνες και να δημιουργήσει ένα παγκοσμίου κλάσης αυτόνομο όχημα. Ο ίδιος θέλει να κάνει την επίδειξη στην Golden Gate bridge και ύστερα στον δρόμο I-405 στο Los Angeles, κοντά στο σπίτι του Elon Musk. Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την προσπάθεια του Hotz.

Πηγή:Techblog