Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να απαγορεύσει το Internet στους νέους που είναι 16 χρονών και κάτω. Οι νέοι κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ θέλουν οι νέοι να μην εισέρχονται στα social media όπως το Instagram, το Facebook και το Snapchat εκτός αν παίρνουν άδεια από τους γονείς τους.

Η συζήτηση της πρότασης θα ξεκινήσει σήμερα και αν τελικά συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, τότε εκατομμύρια έφηβοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στα social media, να κατεβάσουν apps ή να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης, χωρίς την γονική συναίνεση.

Όταν ετοιμαστεί το νομοσχέδιο, πρέπει να ψηφιστεί από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων την Πέμπτη και στη συνέχεια να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη νέα χρονιά. Η κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ, θα έχει περιθώριο 2 ετών για την εφαρμογή του νόμου. Εταιρείες που δεν θα προσαρμοστούν στη νέα τάξη πρα��μάτων, μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με τεράστια πρόστιμα.

Οι προτεινόμενες διατάξεις έρχονται στο πλαίσιο μιας σημαντικής αναθεώρησης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας νομοθεσίας στην ΕΕ. Το νομοσχέδιο είναι στα σκαριά εδώ και 4 χρόνια, θα συζητηθεί σήμερα και θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Φυσικά υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στις προτάσεις της ΕΕ, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η παρουσία των παιδιών στα social media, έχει θετική επίδραση στη ζωή τους. «Το ίντερνετ μπορεί να αποτελέσει μια γραμμή ζωής για τα παιδιά που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις μέσα στο σπίτι τους, βία, ναρκωτικά, αλκοόλ και να έχουν σημαντική υποστήριξη», γράφουν σε ανοιχτή επιστολή τους Ευρωπαϊκοί οργανισμοί την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Πηγή:Techblog