​Πολλές φορές αγοράζουμε προϊόντα των οποίων την γνησιότητα δεν μπορούμε να εγγυηθούμε. Ερευνητές στο Μπέρμινγχαμ κατασκεύασαν μία ετικέτα με την οποία υποστηρίζουν οτί μπορούμε να καταλάβουμε αν ένα προϊόν είναι γνήσιο χρησιμοποιώντας το smartphone μας.

Η ομάδα του RealTag παρουσίασε μία ειδική ετικέτα που μπορούν να επισυνάπτουν οι κατασκευαστές στα προϊόντα τους, η οποία μπορεί να διαβαστεί απο τα smartphone μας. Υποστηρίζουν οτι είναι αδύνατο να σπάσει ο κώδικας της ετικέτας και, έτσι, είναι σχεδόν απίθανο να δημιουργηθούν πλαστές ετικέτες. Μερικά απο τα πλεονεκτήματα του RealTag περιλαμβάνουν την δυνατότητα να βλέπουν οι κατασκευαστές πότε και που πουλήθηκαν τα προϊόντα τους, ενώ μπορούν να επισυνάπτουν στην ετικέτα επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες για το προϊόν.

Ο καταναλωτής μπορεί να ελέγξει την γνησιότητα του προϊόντος αλλά και να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που ο κατασκευαστής του παρέχει, με την χρήση μιας εφαρμογής που παρέχει η ομάδα του RealTag και μπορεί να εγκαταστήσει στο smartphone του.

Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργεί η ετικέτα!

Πηγή: techblog.gr