Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα Smartphones, τα tablets και e-readers θα έπρεπε να έχουν ένα αυτόματο «bed/bedtime mode» που τα εμποδίζει να προκαλούν προβλήματα/ διαταραχές στον ύπνο των ανθρώπων.

Ειδικότερα, μία ομάδα επιστημόνων από το King’s College London και Evelina London Children’s Sleep Medicine με επικεφαλής τον καθηγητή Paul Gringras, δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αναφέρει ότι το λεγόμενο blue light είναι πολύ πιο έντονο πλέον και αυτό οφείλετ��ι στις όλο και πιο μεγάλες και έντονες οθόνες.

Επισημαίνεται ότι οι οθόνες αυτές είναι πολύ καλές για χρήση κατά την διάρκεια της μέρας, αλλά «απαίσιες» για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν είστε το βράδυ μπροστά από μια τέτοια οθόνη, η στιγμή που θα αποκοιμηθείτε θα μπορούσε να πάρει αναβολή έως και μια ώρα.

Υπάρχουν διάφορα apps για Android που βοηθούν στο να μειωθεί η θερμοκρασία χρώματος της οθόνης, όμως αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν όλοι οι χρήστες. Επιπλέον όταν οι developers προσπάθησαν να φέρουν στο iOS εφαρμογές όπως το F.lux, η Apple δεν το δέχτηκε. Ωστόσο, υπάρχουν κατασκευαστές όπως η Philips που ανακοίνωσε smartphones με anti-blue οθόνη.

Πηγή: techblog.gr