Το θέμα της ενέργειας στα smartphones αποτελεί πονοκέφαλο στους χρήστες. Η Bodle Technologies, που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπόσχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο των smartphones και wearables χάρη στο νέο υλικό που δημιούργησε.

Πρόκειται για ένα νέο υλικό από το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν οθόνες που δεν χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν, αλλά θα έχουν ζωηρά χρώματα και θα είναι ευανάγνωστες ακόμη και κάτω από το φως του ηλίου. Η εταιρεία αναφέρει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνει ονόματα.

Επίσης, η ίδια επιλέγει να μην δώσει πολλές λεπτομέρειες για την τεχνολογία αυτή, αλλά γνωρίζουμε ότι βασίζεται στην αποστολή ηλεκτρικών παλμών σε εύκαμπτα, διαφανή στρώματα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Dr. Peiman Hosseini αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να επηρεάσει σημαντικά τα smartphones και smartwatches. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κτίρια με έξυπνα παράθυρα που θα μπλοκάρουν τα υπέρυθρα κύματα, επομένως δεν θα χρειάζεται η χρήση air-condition τους ζεστούς μήνες.

Σαφώς θα περάσει καιρός μέχρι να δούμ�� την ευρεία εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά ακούγεται πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα.

Πηγή:techblog.gr