Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έκανε άλματα και εισέβαλε στην ζωή κάθε οικογένειας προκαλώντας τεράστιες αλλαγές.

Έτσι λοιπόν, το Media Lab του MIT δημιούργησε το LineFORM, το οποίο περιγράφεται ως «Shape Changing Interface», δηλαδή μια συσκευή που μπορεί να αλλάξει σχήμα και μας δείχνει νέους τρόπους να αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία. Είναι ένα οφιοειδές ρομπότ το οποίο παίρνει διάφορα σχήματα αναμιγνύοντας την ευελιξία και την ακαμψία.

ξσηξσηδ.jpg
Πρόκειται για μια γραμμή, η οποία είναι κατασκευασμένη από δεκάδες μικρούς κινητήρες servo, ελέγχεται από ένα Arduino Mega και καλύπτεται από μύρο δέρμα spandex που έχει ενσωματωμένους αισθητήρες αφής. Μοιάζει με σκουλήκι και οι δημιουργοί του θεωρούν ότι στο μέλλον μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές. Πρόκειται για μια γραμμική σειρά από ενεργοποιητές που μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα ή μαζί προκειμένου να πάρει διάφορα σχήματα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το ερώτημα είναι αν στο μέλλον μπορεί μια μόνο συσκευή να αντικαταστήσει όλες αυτές που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Οι ερευνητές του ΜΙΤ, θεωρούν πως ναι, αναφέρουν ότι είναι μια επιφάνεια η οποία «ενεργοποιείται με τη διεπαφή» και οραματίζονται στο μέλλον να δημιουργηθούν Lineforms διάφορων σχημάτων.«Θα μπορούσαν να συνδεθούν με εύκαμπτες οθόνες αφής και να γίνουν τα smartphones του μέλλοντος».

Αυτό που φαντ��ζονται για το μέλλον οι ερευνητές είναι το Lineform να αντικαταστήσει διάφορες συσκευές που χρειαζόμαστε σήμερα για να αλληλεπιδρούμε με τον υπόλοιπο κόσμο, πληκτρολόγια, κινητά, καλώδια και άλλα πολλά.

Για παράδειγμα το Lineform μπορεί να τυλιχτεί γύρω από το χέρι σου και να σου θυμίσει με ένα απλό tap το ραντεβού που έχεις, μπορεί να μετατραπεί σε πληκτρολόγιο αφής ή να πάρει το σχήμα του κινητού κλπ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μία μικρή γεύση από το παραπάνω βίντεο…

Πηγή: techblog.gr