«Tap ‘n Pay»: Μία καινοτόμος λειτουργία από την Alpha Bank για ανέπαφες πληρωμές με κινητό

Η ενεργοποίηση του γίνεται μέσα από την εφαρμογή my Alpha wallet και οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις κάρτες έκδοσης της τράπεζας

«Tap ‘n Pay»:Μία καινοτόμος λειτουργία από την Alpha Bank

Ξεχάσατε το πορτοφόλι σας, με όλο το περιεχόμενό του στο σπίτι, ωστόσο μπορείτε να πληρώσετε κανονικά τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ, να αγοράσετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή να πληρώσετε το εισιτήριο στο σινεμά. Πριν από κάποια χρόνια, αν κάποιος επέμενε ότι το παραπάνω σενάριο είναι αληθινό, θα τον χαρακτήριζαν φανατικό των ιστοριών επιστημονικής φαντασίας.

Σήμερα, η παραπάνω εικόνα δεν παραπέμπει σε κάποια σκηνή ταινίας, αλλά αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα. Η εποχή που το πορτοφόλι, η λεπτή θήκη που χρησιμοποιείται για τη φύλαξη χαρτονομισμάτων, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και άλλων προσωπικών ειδών, ήταν το μόνο μέσο για τις συναλλαγές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο πλανήτης και μαζί του η Ελλάδα αποχαιρετούν το πορτοφόλι, τα μετρητά, ακόμη και τις κάρτες και μπαίνουν για τα καλά στην εποχή των ψηφιακών πληρωμών. Το δερμάτινο πορτοφόλι δίνει στη θέση του στην πιο δημοφιλή -αυτή τη στιγμή- ψηφιακή συσκευή για τον καταναλωτή σε κάθε γωνιά του κόσμου, το smartphone. Πλέον, για τις καθημερινές συναλλαγές δεν χρειάζεται να βγάλετε τις κάρτες από το πορτοφόλι. Δεν χρειάζεται καν πορτοφόλι. Αρκεί αυτό που σπάνια λείπει από κάποιο χέρι σήμερα: το κινητό τηλέφωνο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007, οπότε έγινε στο Λονδίνο η πρώτη contactless συναλλαγή, έχει κυλήσει πολύ νερό στο… ψηφιακό αυλάκι. Οι e-πληρωμές δεν είναι μια τάση που οι hi-tech καταναλωτές ονειρεύονται να κάνουν χρήση τους. Είναι μια καθημερινότητα, που κάνει εφικτή τη διεκπεραίωση συναλλαγών σε ένα φυσικό σημείο πώλησης απλά με τη χρήση του smartphone. Και μάλιστα όχι για τους καταναλωτές στην ψηφιακά «ώριμη» Μεγάλη Βρετανία ή στις ΗΠΑ, αλλά για τους πολίτες στην Ελλάδα.

Κάντο με μια κίνηση

Η Alpha Bank, συνεπής στο ραντεβού της με την καινοτομία, φέρνει στους Έλληνες πολίτες την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με κινητό, το my Alpha wallet με Tap 'n Pay. Το Tap ‘n Pay είναι μια καινοτόμος λειτουργία, μέσω της οποίας μπορείτε να πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας ανέπαφα, με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS) με το σήμα contactless. Η ενεργοποίηση του γίνεται μέσα από την εφαρμογή my Alpha wallet και οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις κάρτες έκδοσης της Alpha Bank (πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες) οπουδήποτε στον κόσμο.

Τι απαιτείται για να μπορείτε να εκτελείτε συναλλαγές απλώς πλησιάζοντας το κινητό σας σε ένα contactless POS; Μια συσκευή με δυνατότητα NFC και λογισμικό Android έκδοσης τουλάχιστον 4.4.2. Επόμενο βήμα; Να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Tap ‘n Pay στο my Alpha wallet με τη δημιουργία ενός τετραψήφιου μυστικού κωδικού (mPIN) για τη χρήση της υπηρεσίας. Επιλέγετε τις κάρτες που θέλετε να χρησιμοποιείτε (μπορείτε να εγγράψετε περισσότερες από μία) και ενεργοποιείτε τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με το κινητό σας τηλέφωνο, με ένα tap στο αντίστοιχο εικονίδιο.

Και την ώρα της πληρωμής; Απλά ενεργοποιείτε τη λειτουργία NFC στο κινητό σας και επιλέγετε την κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην πληρωμή σας. Στην συνέχεια εισάγετε τον mPIN σας και ολοκληρώνετε την συναλλαγή πλησιάζοντας το κινητό στο POS. Η πραγματοποίηση πληρωμών δεν απαιτεί τη χρήση Wi-Fi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ώστε, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχετε σήμα στο κινητό, να μπορείτε να «λειτουργήσετε» απρόσκοπτα.

Όσο για την ασφάλεια; Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Η πραγματοποίηση όλων των πληρωμών με Tap 'n Pay προϋποθέτει την χρήση του τετραψήφιου κωδικού mPIN, ανεξάρτητα από το ποσό της πληρωμής. Και επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να αλλάζετε τον κωδικό σας εύκολα όποτε το επιθυμείτε, από την σχετική επιλογή του προφίλ σας στην εφαρμογή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top