Μπορεί μετά την συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή όλοι να περίμεναν ότι η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα χτυπούσε «κόκκινο», αλλά η τροπή που πήρε η κόντρα, σε προσωπικό επίπεδο, όχι μόνο  αιφνιδίασε αλλά και προκάλεσε απορίες σε αρκετούς στα δύο επιτελεία, όπως και η σκοπιμότητα κάποιων χειρισμών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο π.χ.  ουδείς κατάλαβε γιατί «πηγές» του Μαξίμου αναφέρθηκαν στα παιδιά του πρωθυπουργού και το ταξίδι, χωρίς να έχει θέσει τέτοιο ζήτημα η ΝΔ!  Το αν κάτι άλλο φοβήθηκαν ή αν απλώς επρόκειτο για «γκάφα», είναι άγνωστο προς το παρόν. Αλλά στο ίδιο «στρατόπεδο», επίσης δεν ενθουσιάζονται όλοι με την «παλαιοκομματικού τύπου» εμμονή με την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη.  Πολύ περισσότερο δε όταν φημολογείται ότι υπήρξε συμφωνία  του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω μεσολαβητών στο παρελθόν, να μείνουν Μαρέβα και  Μπέτυ  εκτός κομματικής αντιπαράθεσης.  Εξυπακούεται ότι αν μία πλευρά δεν τηρεί μια συμφωνία,  δεν θα την τηρήσει και η άλλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο μέλλον.

 Όμως και στην Πειραιώς, δεν χάρηκαν ορισμένοι  όταν έγινε γνωστό το δημοσίευμα της Le Figaro, το οποίο επιβεβαιώνει εν μέρει, έστω και με αρκετές «γκρίζες ζώνες» είναι αλήθεια ,  τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν λείπουν  όσοι ανησυχούν από το ενδεχόμενο να «εγκλωβίσθηκε» η ΝΔ από την κριτική του Α. Γεωργιάδη στον πρωθυπουργό, αν δεν επιβεβαιωθούν  τελικά τα όσα έχουν λεχθεί ή υπονοούνται.

 Όπως παντού στη ζωή όμως,  τα πάντα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και μέσα στις επόμενες ημέρες  θα υπάρξει «ταμείο» για το ποιος έχασε και ποιος κέρδισε. Εκτός αν έχουμε ισοπαλία…                        

Tags: