Γκρίνιες προκάλεσε η ένταξη της  «Δράσης» στη ΝΔ, από όσους δεν καλοβλέπουν την συμμαχία με έναν σχηματισμό που αποκαλείται «φιλελεύθερος», αλλά κατά αρκετούς είναι «νεοφιλελεύθερος», ενώ αρκετοί δεν συγχωρούν στον επικεφαλής  Θ. Σκυλακάκη ότι δεν παρέδωσε την έδρα του ευρωβουλευτή, μετά την  αποχώρησή του από τη ΝΔ το 2010,  αλλά και την δημόσια κριτική του στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Η πιο ηχηρή αντίδραση στην…  Δράση ήρθε μέχρι στιγμής από την πρώην βουλευτή Χίου Μαρία Σταυρινούδη, η οποία με επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη (την οποία ανάρτησε και στο facebook) ανακοίνωσε ότι παραιτείται από μέλος του κόμματος.

           

«Η χώρα μας διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο και οι συμπολίτες μου βρίσκονται σε απόγνωση. Αντιλαμβάνομαι όμως, ότι κάθε μέρα που περνάει, η ΝΔ  χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της και απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αξίες και θέσεις της» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η πρώην βουλευτής, χωρίς όμως να αναφερθεί ρητά στην Δράση. Η ίδια εκφράζει την βεβαιότητά της ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και δηλώνει ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργή.      

Την αντίδρασή του εξέφρασε με ανάρτηση στο Facebook  και ο Γιώργος Μουρούτης, πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά. Αν και ανέφερε ότι «καλωσορίζει τη Δράση στη ΝΔ», επέκρινε  τη στάση της όπως και του Θ. Σκυλακάκη  τα τελευταία χρόνια έναντι της ΝΔ.

«Είμαι βέβαιος ότι η άφιξή της θα συνοδευτεί και από μια γενναία αυτοκριτική για τη στάση του ιδρυτή της όταν συμπορεύτηκε με τον ΓΑΠ κόντρα στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή, για τη στάση του κόμματος το 2012 που αρνήθηκε τη συμπόρευση με τη ΝΔ (σε αντίθεση με το κόμμα της Ντόρας ή τον αείμνηστο Στ. Σταυρίδη), για τη στάση της το 2014 και το 2015 που επέλεξε το Ποτάμι (και την τότε διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) έναντι της υποστήριξης της φιλελεύθερης παράταξης» έγραψε. 

Tags: