Σε χαλαρό και σχετικά καλό κλίμα κινήθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκησε 55 λεπτά.  Ο Πρόεδρος της ΝΔ ήταν «Εγγλέζος στο ραντεβού του», αφού ακριβώς στις 10 ήταν εκεί. Και μπορεί, όταν οι πόρτες έκλεισαν και απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι,  να μην ξέρουμε τι είπαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της ΝΔ… όμως εντοπίσαμε μερικές λεπτομέρειες από τις πρώτες τους δηλώσεις. Διακρίναμε μια αμυδρή αμηχανία πριν ξεκινήσει η κουβέντα τους… η οποία σε πρώτη φάση κινήθηκε στις διακοπές των εορτών:

«Καλή χρονιά!  - Χρόνια πολλά» Ανταλλάξαν ευχές που συνοδεύτηκαν με χειραψία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν μπορούμε να τα έχουμε εύκολα κοντά μας, βρήκαμε ευκαιρία να βρεθούμε οι 5 μας» (Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην οικογενειακή του απόδραση στο Πήλιο, μαζί με τα δύο μεγάλα του παιδιά, τα οποία σπουδάζουν στο εξωτερικό).

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Αυτό το καλό έχουν αυτές οι μέρες, δίνουν μια ευκαιρία»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δυστυχώς περνούν γρήγορα»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Αυτό είναι αλήθεια».

Αφού είπαν τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας (έδειχνε λίγο αμήχανος) έκανε τον πρόλογο και αναφέρθηκε στο λόγο που απηύθυνε πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της ΝΔ πήρε το λόγο, πετώντας το «καρφάκι»: «Καλοδεχούμενη η πρόσκληση για ενημέρωση, ακόμη κι αν γίνεται την ημέρα που ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη […]». Την απάντηση τους... στο σχόλιο Μητσοτάκη έσπευσαν να δώσουν κυβερνητικές πηγές.

ΔΕΙΤΕ επίσης: 

Στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Τι είπαν με τον Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Για το Κυπριακό χρειάζεται λύση λειτουργική και βιώσιμη»

 

 

Tags: