Εξηγήσεις για την έκφραση «δεν μου γα….σαι πρωί-πρωί;» που είχε χρησιμοποιήσει απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο, έδωσε απαντώντας στην Σάσα Σταμάτη ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, στην συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».           

Ο Θ. Πάγκαλος είχε χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη έκφραση, όταν κατά την είσοδό του στη Βουλή, το διάστημα που ήταν  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε δημοσιογράφο που του ζήτησε να σχολιάσει τις δηλώσεις Σημίτη! Η αθυρόστομη δήλωση είχε προκαλέσει σάλο, ενώ αναπαράχθηκε και από πολλές σατιρικές εκπομπές.     

«Τριάντα δύο χρόνια γίνεται να μην κάνεις ποτέ ένα λάθος; Εκεί έκανα λάθος. Κατ’ αρχάς, ήξερα τον δημοσιογράφο, ήταν άνθρωπος με τον οποίο είχα οικειότητα. Δεν θα το έλεγα σε κάποιον που δεν ήξερα ποτέ. Πήγαινα στις 8 το πρωί, είχε βρέξει, γλίστρησα στα σκαλοπάτια, πήγα να πέσω κάτω και την ώρα αυτή μου βάζει ένα μαρκούτσι μπροστά μου και μου λέει: “Τι γνώμη έχετε για τις δηλώσεις του κυρίου Σημίτη;”. Και του απάντησα: "Δεν μου γ… σαι πρωί-πρωί;". Αυτός όμως είχε ανοιχτή την κάμερα».

Παρότι ο πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι ήταν λανθασμένη η αντίδρασή του, στη συνέχεια χαρακτήρισε «φυσιολογική» την αντίδρασή του. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι  «ήταν μια φυσιολογική αντίδραση ενός ανθρώπου που πρωί-πρωί, πριν να πιει καφέ, γλιστράει, πέφτει και τον ρωτάνε για τον Σημίτη. Αυτό με έκανε συμπαθέστατο, γιατί ήταν μια λαϊκή εκδήλωση και ο κόσμος το αγαπάει αυτό. Εμένα ο κόσμος με λέει “ο Θόδωρος”».

Πηγή: Παραπολιτικά
Tags: