«Πάμε Βρυξέλλες» φαίνεται να είναι το σύνθημα αυτές τις ημέρες για πρώην και νυν πρωθυπουργό. Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα που θα βρίσκεται εκεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ,  στην βελγική πρωτεύουσα και έδρα της Κομισιόν (όπως και έδρα μαζί με το Στρασβούργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) θα βρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όχι για να συμμετάσχει στη…  διαπραγμάτευση πάντως και στις συναντήσεις  του διαδόχου του στο Μέγαρο Μαξίμου, στο περιθώριο της συνόδου με Σουλτς-Ολάντ,  καθώς θα βρίσκεται εκεί για διαφορετικό λόγο και  για να παραστεί στις εργασίες του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού και θα συμμετάσχουν  και άλλοι πρώην, όπως ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ από την Ισπανία, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ, ο  πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπέι κ.α.

Με τον Α.Τσίπρα πάντως δεν θα συμπέσει, έστω και παρά μία ημέρα, η επίσκεψη. Αλλά και να συνέπιπτε, με δεδομένες τις «πολικές» θερμοκρασίες στις μεταξύ τους σχέσεις, το πιθανότερο είναι ο ένας να έκανε πως δεν είδε τον άλλον…      

Tags: