​Αν και έχουν περάσει αρκετές ώρες από την συνέντευξη τύπου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια και του ΓΓ της ΚΟ Κώστα Τσιάρα, αυτή τη φορά δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την κυβέρνηση, πόσω μάλλον η συνήθης «επιθετική στάση» που καταλόγιζε «σύμπλευση με τη διαπλοκή» κλπ. Η απορία είναι αν το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί «μία από τα ίδια» στο διά ταύτα τις σημερινές προτάσεις της ΝΔ και απαξιεί να σχολιάσει ή αν κάτι «ψήνεται» από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση που θα προσφέρει διέξοδο για συμφωνία αύριο στη συγκρότηση του ΕΣΡ.


Ο προσεκτικός αναγνώστης των δηλώσεων Δένδια-Τσιάρα πάντως, μπορεί να καταλάβει ότι οι οπαδοί της «μετριοπαθούς» αντιμετώπισης του ζητήματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν «πάτημα». Και αυτό δεν είναι άλλο από την δέσμευση πλέον της ΝΔ να συμφωνήσει για το ΕΣΡ εφόσον ο πρωθυπουργός δεσμευτεί από την πλευρά του να καταργήσει το νόμο Παππά, έστω και μετά τη συγκρότησή του, όπως και η διαλλακτικότερη αντιμετώπιση του αριθμού των αδειών (αλλά με την επισήμανση ότι η ΝΔ διαφωνεί με την επιμονή του υπουργού Επικρατείας στις τέσσερις).


Μένει να δούμε τις επόμενες ώρες μέχρι τη Διάσκεψη των Προέδρων (που είναι προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα), αν ο Ν. Βούτσης θα κάνει το «θαύμα» του ή αν θα υπάρξει νέο «ναυάγιο».