Μπορεί η μικρή οθόνη και το θεατρικό σανίδι να ήταν η αδυναμία του, αλλά και η αιτία να γίνει γνωστός και αγαπητός στο ευρύ κοινό, όμως πέραν αυτού ο Γιώργος Βασιλείου ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και ενεργός πολίτης της χώρας αυτής.

Κάπως έτσι, έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του 2004, οπότε και εξελέγη Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με την προσχώρησή του, τον Νοέμβριο του 2011 στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς, ο ηθοποιός απέκτησε ακόμα περισσότερους φίλους από τον πολιτικό κόσμο.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος αποχαιρέτησε τον καλό τ��υ φίλο, εξιστορώντας μια «δική τους στιγμή» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ήταν λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Αστυνομία θα γινόταν οι κρίσεις των αξιωματικών που είχαν αναβληθεί εξ αιτίας των αγώνων. Καθώς έβλεπα στο γραφείο μου τις αποφάσεις των συμβουλίων, με ειδοποιεί η γραμματέας μου ότι ήθελε να μου μιλήσει ο Βουλευτής κ.Βασιλείου. "Έλα Γιώργο" τι θέλεις τον ρώτησα. Άρχισε να μου αναφέρει ένα θέμα που απασχολούσε την περιφέρεια του. Τον διακόπτω και του λέω: "Γιώργο, επειδή σε έχει ο Φώσκολος πολλά χρόνια Ταξίαρχο, λέμε να σε κάνουμε Υποστράτηγο, τι λες;'. "Μέσα" μου απάντησε σκασμένος στα γέλια… "Με μία διαφορά όμως", του είπα," θα έρθεις στο Υπουργείο με στολή". "Θα έρθω" μου απάντησε! Και ο μπαγάσας, την επομένη ήρθε με στολή!!! Περιττό να πω ότι ήρθαν όλοι να τον χαιρετήσουν δια χειραψίας... Αυτός ήταν ο Γιωργος Βασιλείου... Καλό ταξίδι φίλε....», έγραψε ο πρώην Υπουργός.


vassileiou-voulgarakis.jpg