Και το έτερο σκέλος του κλασικού δημοσιογραφικού και πολιτικού ρητού, ότι «οι υποτιμήσεις του νομίσματος και οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται» βάλθηκε να «χαλάσει» η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με τα όσα δήλωσε στον Σκάι, όπου… ανακοίνωσε την αλλαγή σύνθεσης της κυβέρνησης (αλλά όχι και τα ονόματα εννοείται…).
Με δεδομένο ότι υποτιμήσεις πλέον δεν γίνονται, καθώς λόγω ευρώ δεν υπάρχει εθνικό νόμισμα, το ρητό-κανόνας πήγε εντελώς… «περίπατο» αλλά η μεγάλη απορία είναι γιατί προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνεννοήση εξυπακούεται με το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτη εξήγηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει «παρατράγουδα» την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την εκλογή Πολιτικής Γραμματείας αλλά και καμία όρεξη να τους βάλει να… επαναλάβουν τη�� ψηφοφορία, αν δεν του αρέσει το αποτέλεσμα! Δεύτερον, για να ανακόψει την εκλογολογία, που εξαπλωνόταν με ταχύτατους ρυθμούς και κινδύνευε να πάρει την μορφή αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Και η τρίτη, για να συνηθίζουν όσοι υπουργοί «τα έκαναν μαντάρα», στην ιδέα ότι θα φύγουν από τα υπουργεία τους