Εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση και όχι από το συνέδριο, ζητούν, με κοινό κείμενο, Νομαρχιακές Επιτροπές της πρώην ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι οποίες υπογράφουν ως «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ» και καταγγέλλουν τη συμπεριφορά «γεροντοπαραγόντων» που, όπως λένε, θέλουν να μετατρέψουν την Οργάνωση της Νεολαίας σε ένα «δικό τους μαγαζάκι».


«Κάποιοι θεώρησαν σωστό να καταργήσουν την πλέον δημοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τόσο το 2009, όσο και το 2016, αναδεικνύοντας αντίστοιχα τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά και κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά βεβαίως και τους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ από το 2010 και μετά. Φαίνεται ότι δεν λογαριάζουν τίποτα πέρα από τα προσωπικά τους συμφέροντα σε μια εποχή που η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ενότητα, φωτεινές - διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες για να γίνει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της χώρας» τονίζουν οι ίδιοι.


Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πάντως ότι οι αλλαγές δρομολογήθηκαν μετά τα σοβαρότατα «παρατράγουδα» στο τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τον Απρίλιο του 2016 και συγκεκριμένα κατά την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής.