​Θα σκεφτείτε πως είναι δυνατόν ένα παιδικό πάρτι να έχει πολιτικο-οικονομικές προεκτάσεις; Κι όμως συνέβη και αυτό, όταν πριν από μερικές ημέρες οι γονείς ενός πιτσιρικά, οι οποίοι είναι ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσαν πάρτι για το γιο τους. Προσκεκλημένο ήταν και το παιδί διευθυντή γραφείου πρωτοκλασάτου κυβερνητικ��ύ στελέχους, το οποίο βεβαίως πήγε στο πάρτι, συνοδευόμενο από τον πατέρα του. Κάποια στιγμή ένας άλλος πατέρας (συριζαίος κι αυτός, διορισμένος μετακλητός στο Δημόσιο) πλησίασε τον διευθυντή και του είπε δήθεν εμπιστευτικά: «Αυτόν τον Στουρνάρα τι τον κρατάτε ακόμα; Γιατί παραμένει στη θέση του;».
Ο διευθυντής του κυβερνητικού στελέχους χαμογέλασε και είπε: «Περίμενε λίγο ακόμα και θα τον διώξουμε. Έχουμε σχέδιο. Θα του βγάλουμε δυο-τρία σκανδαλάκια, θα τον κράξουμε και θα αναγκαστεί να φύγει μόνος του. Αν όχι, θα τον διώξουμε εμείς».
Έλα όμως που τους διαλόγους τους έμαθε και ο κεντρικός τραπεζίτης. Και ξέρετε ποια ήταν η αντίδρασή του; «Αυτοί δεν βάζουν μυαλό». Κάπως έτσι ο Γιάννης Στουρνάρας έγινε το θέμα συζήτησης σε παιδικό πάρτι!