Ως επίσημη αργία του προσωπικού της ΔΕΗ καθιερώνεται από την επόμενη χρονιά η 13η Οκτωβρίου, επέτειος της Μάχης της Ηλεκτρικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης!

«Τιμούμε και πάλι τη μεγάλη ιστορική επέτειο, τη Μάχη της Ηλεκτρικής. Πριν από 72 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου 1944, οι τότε συνάδελφοί μας στην Ηλεκτρική, μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, πολέμησαν εναντίον των Γερμανών κατακτητών και έσωσαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι από την ανατίναξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτηρίζει μάλιστα «κορυφαία αντιστασιακή πράξη σε όλη την Ευρώπη» και «ορόσημο στην ιστορία του ηλεκτρισμού στη χώρα μας» το ιστορικό συμβάν και καταλήγει: «Ας έχουμε στο νου μας ότι το ξεπέρασμα της κρίσης, η ευημερία και η κοινωνική προστασία του λαού μας και η ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να έχει ως βασικό πυλώνα μία ισχυρή και αποδοτική ΔΕΗ για την επίτευξη των στόχων, της οποίας ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της οφείλουμε να δίνουμε αποφασιστικά καθημερινές μάχες».

Σεβαστές βέβαια οι μάχες της αντίστασης κατά των κατακτητών, αλλά το να τις "θυμάται" ξαφνικά η διοίκηση της ΔΕΗ και να τις καθιερώνει ως επίσημη αργία, εντελώς "τυχαία" επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο να' ναι δημιουργεί μια εικόνα εικόνα "υπαρκτού... σουρεαλισμού". Ειδικά όταν συνδυάζεται με τη μεταβίβαση σημαντικού μέρους των μετοχών της ΔΕΗ στο Υπερταμείο...