Θύμα «τρολαρίσματος» έπεσε ο αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ως γνωστόν, έχει εκφράσει την άποψη ότι μπορούν να εξευρεθούν επενδυτές μεταξύ των… προσφύγων.
"Δράστης" ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, ο οποίος ανέβασε μια προφανώς ειρωνική ανάρτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για επενδύσεις από Σύρο… επενδυτή στον λογαριασμό του Δημήτη Μάρδα στο facebook, αλλά μάλλον δεν μπορούσε να φαντασθεί τη συνέχεια.
Ο υποτιθέμενος «επενδυτής» του έγραψε : «Ψάχνω για μια πιθανή συνεργασία με μια επιχείρηση ή άτομο στη χώρα σας, ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες επενδύσεις και να μου επιτραπεί επενδυτική βίζα στη χώρα σας. Παρακαλώ στείλτε μου πίσω για να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω. Με τις καλύτερες ευχές, κ Μοχσέν Abdullah».

mardas_athanasiadis_ependitis.jpg

Το παράδοξο είναι ότι παρότι έκανε «μπαμ» ότι επρόκειτο για τρολάρισμα η ανάρτηση, καθώς έγινε μέσω του λογαριασμού άλλου χρήστη, ο κ. Μάρδας απάντησε «σοβαρά-σοβαρά»: «Έχουν σταλεί στο messenger τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μας για το συγκεκριμένο θέμα»!

Απορίας άξιον είναι ότι ο υφυπουργός, στην αγωνία του προφανώς να βρει… πρόσφυγες-επενδυτές από την Συρία και να δικαιωθεί, δεν διερωτήθηκε για το πώς και γιατί ο Mr. Mohsen Abdullah του υποβάλλει το αίτημα όχι μέσω δικού του λογαιασμού, αλλά μέσω του λογαριασμού συγγραφέα.


Ευνόητο είναι ότι όταν συνειδητοποίησαν άλλοι χρήστες του facebook την επική γκάφα του κ.Μάρδα, έγινε «πάρτι», με τα σχόλια να μετατρέπονται σε ένα ατελείωτο τρολάρισμα του υφυπουργού που ήθελε και τα έπαθε.
Πάντως ο κ. Μάρδας επανήλθε αργότερα και έγραψε για να δικαιολογηθεί, βάζοντας στο στόχαστρο, ως συνήθως πράττουν κυβερνητικά στελέχη, τα... ΜΜΕ:
«Η στερεότυπη απάντηση στα ελληνικά σε ντόπιο αποδέκτη, σε αίτημα στα αγγλικά δείχνει πολλά σε όσους βιάστηκαν να τρολάρουν. Λίγοι το κατάλαβαν!!! Ως προς κάποια ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα, προτίμησαν αυτό, παρά το γεγονός ότι στο Καζακστάν χθες και σήμερα υπέγραψαν 2 ελληνικές εταιρίες μνημόνια συνεργασίας, άλλες 12 εξαγωγικές επέκτειναν τις δραστηριότητές τους στην αγορά αυτή και το ΥΠΕΞ υπέγραψε μια ενδιαφέρουσα συμφωνία. 1η φορά οργανώθηκε επιχειρηματική αποστολή στη χώρα αυτή με συμμετέχουσες από το Καζακστάν 81 εισαγωγικές εταιρίες».

mardas answ fb.png