Πυρά δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον καπνό και την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους, για το κάπνισμα σε κοινή θέα του αναπληρωτή του υπουργού Παύλου Πολάκη (ακόμη και σε συνεντεύξεις Τύπου!) με την ανοχή του, όπως και για την αντικαπνιστική εκστρατεία και τις απαγορεύσεις οι οποίες έχουν ατονήσει.
Μάλιστα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ, Νίκη Κεραμέως, επισήμανε πως όταν ήταν έγκυος που δεινοπάθησε να βρει έναν χώρο εντός του Κοινοβουλίου χωρίς καπνιστές. «Έχετε στέλεχος του υπουργείου που σας προσβάλει προσωπικά, οποιοσδήποτε άλλος υπουργός Υγείας θα είχε απολύσει τον υφιστάμενό του και αν δεν είχε την στήριξη του Πρωθυπουργού θα είχε παραιτηθεί» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το ίδιο κόμμα αναφέρθηκε σε πολιτικούς αρχηγούς που κάπνιζαν στην σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Αν θέλουμε ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί ξεκινήστε από το δικό σας γραφείο» ανέφερε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς