Αναρτήσεις στη μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος έχασε πριν 24 χρόνια τη ζωή του, από την έκρηξη ρουκέτας με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» επιχείρησε να δολοφονήσει τον τότε υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά, στο Σύνταγμα, έκαναν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
«Σαν σήμερα το 1992, ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν έχασε τη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας από τη δολοφονική επίθεση με ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», η οποία στόχευε τον τότε Υπουργό Οικονομικών, Γ. Παλαιοκρασσά. Η μνήμη του θα μένει πάντα ζωντανή και θα μας υπενθυμίζει ότι απέναντι στην τρομοκρατία οφείλουμε να επιδεικνύουμε παντού και πάντα μηδενική ανοχή, χωρίς να εφησυχάζουμε. Αιωνία του η μνήμη» έγραψε ο Ν. Δένδιας.
dendias axarlian.jpg

Από την πλευρά του ο Κ. Μπακογιάννης έγραψε στην ανάρτησή του:
«Ο Θάνος Αξαρλιάν θα ήταν σήμερα μόλις 44 ετών. Με την οικογένεια του, ίσως και με τα παιδιά του. Με τις αγωνίες, τους φόβους και τις ελπίδες που μοιραζόμαστε όλοι. Κάποιοι του έκοψαν την ανάσα. Κι όμως, το μίσος, η βία και η αδικία ζουν ακόμα. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς μας δεν είναι μόνος, ότι το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους, ότι ο πόνος του ενός είναι πόνος όλων μας. Ως εδώ!».
bakoyiannis axarlian.jpg