Ελληνικό καλοκαίρι μύριζε το μενού στο γεύμα του Αλέξη Τσίπρα και του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Μέγαρο Μαξίμου. Το μενού είχε πάνω από μία επιλογές και θύμιζε… κατάλογο από ταβερνάκι σε νησί του Αιγαίου! Για το κυρίως μενού περιελάμβανε επιλογή από γαρίδες μαριναρισμένες με ούζο, μοσχαράκι στην κατσαρόλα μαγειρεμένο με κολοκυθάκια και μελιτζάνες ή ψάρι σχάρας (πέρκα) σερβιρισμένο στον ατμό με σάλτσα από λεμόνι. Για σαλάτα υπήρχε (τι άλλο;) η κλασική χωριάτικη με μάραθο ενώ για ορεκτικό είχε ντομάτα και φέτα μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας. Για γλυκό το μενού είχε μους από γιαούρτι με φρέσκες φράουλες και βύσσινο πασπαλισμένο με μπισκότα. Όσον αφορά το κρασί, οι επιλογές ήταν ανάμεσα σε σοβινιόν μπλαν ασυρτικό και αγιωργίτικο κόκκινο…