​Μια… ξεκαρδιστική «απάντηση» έδωσαν στην Θεανώ Φωτίου εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Με αφορμή τα γενέθλια της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης προ ημερών, τα οποία γιόρτασε με μια τούρτα που έγραφε πάνω «Κάρτα Αλληλεγγύης», εκείνοι έκαναν γενέθλια με μια τούρτα που έγραφε «Κάρτα Ανεργίας», αναφέροντας στην ανακοίνωση τους:

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Θεανώ Φωτίου γιόρτασε τα γενέθλιά της με μια τούρτα με την Κάρτα Αλληλεγγύης επιδεικνύοντας το κοινωνικό έργο που επιτελεί για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εμείς ως εργαζόμενοι στα προγράμματα των ''Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας'' γιορτάσαμε τα γενέθλια δύο συνάδελφων με μια τούρτα με την Κάρτα Ανεργίας. Κερνάμε την συγκεκριμένη τούρτα σε όλους τους υπευθύνους του Υπουργείου που από 1/7 μας στέλνουν στον ΟΑΕΔ κλείνοντας τα Κοινωνικά Συσσίτια, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, τις Τράπεζες Χρόνου και τα Γραφεία Διαμεσολάβησης και αφήνουν 118.000 άπορους συμπολίτες μας χωρίς φαγητό και φάρμακα. Η μια τούρτα είναι γλυκιά, η δική μας όμως είναι πικρή, και δεν ξέρουμε αν θα την δεχτεί...».