​"Γενικώς δεν ήμουν υποψιασμένος... Αιφνιδιάστηκα από τις δυσκολίες", δηλώνει για την είσοδό του στην πολιτική ο υπουργός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στη Realnews.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή του σε ερώτηση του δημοσιογράφου που τον ρωτά εάν "έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας", για να απαντήσει ότι "κόλλα έχει ο κώλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες".

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για το γεγονός ότι δεν άδειασε την Ειδομένη, σημειώνει: "Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες".

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των προσφύγων στην Ειδομένη, είπε ότι δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους, καθώς και ότι πρέπει "να πειθαρχούν και να πηγαίνουν εκεί που τους λέμε, να συμπεριφέρονται με βάση τους νόμους του κράτους και με βάση τις συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει, χωρίς να αρνηθούν τον πολιτισμό τους, να συμπεριφερθούν σύμφωνα με τις αξίες μας. Και όταν αυτό δεν γίνεται, θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες".

Σε ό,τι αφορά τη λέξη "Μακεδονία", την οποία χρησιμοποίησε εκ παραδρομής σε συνέντευξή του, απαντάει ότι: "το μείζον κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι το να ονομαστεί "Μακεδονία" η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αποτελεί ιστορική χλεύη και ύβρη, και ήμουν από την αρχή υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Αλλά παρ' όλα αυτά το λάθος είναι λάθος".