​Ένας μαραθωνοδρόμος μεγάλων ��ποστάσεων, «παιδί» της ΟΝΕΔ και άνθρωπος του Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οικονομολόγος Βασίλης Σπανάκης αναλαμβάνει τη νευραλγική γραμματεία οργανωτικού ενός κόμματος που -κατά τον πρόεδρό του- αλλάζει. Η κρίσιμη αυτή θέση που γίνεται σημαντικότερη ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, πήγε σε έναν από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα αποτελέσει μαζί με τους Λευτέρη Αυγενάκη και Ανδρέα Παπαμιμίκο, τους βασικούς κρίκους αυτής της διαδρομής.

551943_436796409692053_1588857687_n.jpg
Ο Βασίλης Σπανάκης, είναι 39 ετών, Οικονομολόγος με σπουδές σε ΑΣΟΕΕ και City University του Λονδίνου, ενώ εκλεγεί 3 φορές στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για τον Οικονομολόγο στον Δημόσιο Τομέα. Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων.

Ασχολείται εδώ και χρόνια με τον μαραθώνιο και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ σε ηλικία μόλις 29 ετών ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Μοσχάτου. Το 2010 ήταν υποψήφιος στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου οπού συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της ΝΔ , που είχε συγκεντρώσει ποτέ υποψήφιος στην συγκεκριμένη περιοχή. Εξ ου και τα πολύ υψηλά ποσοστά που κέρδισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ευρύτερη περιοχή της Β Αθήνας αλλά κυρίως σε Μοσχάτο και Ταύρο. Ο Βασίλης Σπανάκης είναι παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Σμαράγδα Μαλακάτε, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο.