Μία μάλλον απροσδόκητη αλλά και «ανθρώπινη» απάντηση έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ερώτηση δημοσιογράφου γιατί να προτιμήσουν τον ίδιο από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ.

«Εγώ αυτός είμαι. Ας κρίνουν οι πολίτες. Έχω ένα παρελθόν και πιστεύω ότι μπορώ να συνθέσω, μπορώ με μετριοπάθεια να ψάξω να βρω λύσεις, μπορώ να το παλέψω ευτυχώς έχω την υγειά μου και μπορώ να διαθέσω πολλές ώρες» ��πάντησε αρχικά. Στη συνέχεια πρόσθεσε, αναπάντεχα για προεκλογική περίοδο: «Από εκεί και πέρα ο κ. Τσίπρας νέος είναι, συμπαθής μου είναι, μακάρι ο κ. Τσίπρας να έχει την υγειά του και αυτός και να έχουμε μία υγιή αντιπαράθεση. Οι πολίτες ας κρίνουν».

Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του έβγαλε και αμέσως μετά, όταν ξέσπασε ως γνήσιος Κρητικός μόλις η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Π. Γαβρά ανακοίνωσε ότι η επόμενη ερώτηση θα υποβληθεί από ΜΜΕ της Κρήτης και αναφώνησε «Α, ρε λεβέντικη Κρήτη!». Ενδιαφέρον είχε η απάντησή του όταν έμαθε ότι και ο Α. Τσίπρας κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής και στο Ηράκλειο : «Α, μπα, καλώς τους!» σχολίασε, ενώ αναρωτήθηκε «γιατί στο Ηράκλειο και όχι σε άλλους νομούς. Φοβάται μην δεν βγάλει έδρα;».