​Τον «έκαψε» το Facebook τον Λυκούργο Λιαρόπουλο, ο οποίος ενθουσιασμένος από την επεισοδιακή συνάντηση Ντάισελμπλουμ-Βαρουφάκη, μπήκε στον προσωπικό του λογαριασμό και έγραψε:

«Γερούν… γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά! Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον ντζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες! Και όμως!Ο Βαρουφάκης ως γνήσιος Έλλην νόμιζε ότι με εξυπνάδες και χαμογελάκια θα κέρδιζε την παρτίδα. Συνέβη αυτό που πάντα συμβαίνει όταν κάνεις τον έξυπνο σε λαούς που έχουν περάσει από το Διαφωτισμό. Ο Ολλανδός δεν μάσησε. Η συνέχεια στο Eurogroup και στη Σύνοδο κορυφής».

liaro2.jpeg
Μετά από αυτή την ανάρτηση, προκλήθηκε σάλος στο Facebook, με τα μηνύματα αποδοκιμασίας να φτάνουν κατά.. χιλιάδες, με αποτέλεσμα ο Λιαρόπουλος να «κατεβάσει» την σχετική ανάρτηση, εξηγώντας ότι διαπραγμάτευση δεν σημαίνει τελεσίγραφα και τσαμπουκάδες, και πως όσα έγραψε ήταν στο πλαίσιο της ελευθεριότητας που υπάρχει στο Facebook.

Μια μέρα μετά πάντως, χρησιμοποίησε και πάλι το Facebook, αυτή τη φορά για να δηλώσει ότι παραιτείται από το «Ποτάμι»:

«Προσφέρθηκα να... απαλλάξω το ΠΟΤΑΜΙ από την παρουσία μου, η οποία προφανώς, έγινε...τοξική. Η παραίτησή μου από τη θέση του Πολιτικού Υπευθύνου για Θέματα Υγείας υπεβλήθη.Υποθέτω ότι αυτό μου επιτρέπει να αναλάβω ελεύθερα το ρόλο της Κασσάνδρας, την οποία όλοι... εμίσησαν, αλλά ξέχασαν να της αναγνωρίσουν την ακρίβεια της πρόβλεψης. Άλλωστε την ώρα της καταστροφής, ποιός ψάχνει να δει ποιός είχε δίκιο;;;»