​Αντιδράσεις προκάλεσε κατά την χθεσινή συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο Πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε τον δημοσιογράφο και τον πολιτικό, σαν να ήταν… το ίδιο και το αυτό, κάνοντας λόγο για «εμπάργκο» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για στοχοποίηση, αναφ��ροντας ως παράδειγμα τον Γιάννη Πρετεντέρη!

«Στοχοποιείτε κάποιον, ενοχοποιείτε τις απόψεις του και μετά προχωράτε στον επόμενο. Κατηγορείτε ανθρώπους, προσπαθείτε να τους απομονώσετε. Θέλετε να είμαι συγκεκριμένος; Και δημοσιογράφους.

Όπως τον κ. Πρεντέρη. Κι εμένα ο Πρετεντέρης κατά καιρούς μου έχει ασκήσει την πιο σκληρή κριτική και πολλές φορές ένιωσα ότι με αδίκησε. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ζητήσω εμπάργκο εναντίον ενός δημοσιογράφου, γιατί εμείς πιστεύουμε στη δημοκρατία και το εννοούμε όταν το λέμε».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε:

«Τώρα βάλατε και εμπάργκο και σε βουλευτές που δεν σας πάνε. Όπως τον κ. Γεωργιάδη. Γελάστε πάλι. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του. Με γεια σας και χαρά σας να διαφωνείτε. Αλλά αποσυνάγωγο της δημόσιας ζωής δεν έχετε δικαίωμα και δεν μπορείτε να τον κάνετε και αυτά να καταλάβετε ότι τελειώσαν επιτέλους. Δεν έχετε δικαίωμα να στιγματίζετε ανθρώπους για τη στάση τους».