​Με έναν… στρατιωτικό χαιρετισμό κατοχύρωσε συμβολικά ο Αντώνης Σαμαράς, όλα όσα είχε εξαγγείλει λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, για την επιστροφή στους ενστόλους από τον επόμενο μήνα, του 50% των περικοπών που έγιναν στους μισθούς τους.

Ο Πρωθυπουργός, με το που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή, σήκωσε το δεξί χέρι, και εν μέσω πολιτικών και συνεργατών χαιρέτησε στρατιωτικά, σε μια χειρονομία όλο νόημα.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει για το τι σκοπεύει να κάνει με στρατιωτικούς αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, ώστε να πάρουν πίσω όσα δικαιούνται:

«Τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα. Από τον επόμενο μήνα θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο, ενώ από την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά και των δυο προηγούμενων ετών. Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών που τους έγιναν».