​Ο «κακός χαμός» έγινε στην Βουλή κατά την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου, ανέφερε «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ.Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;»

Μάλιστα όταν ακούστηκε από τα κάτω έδρανα η ερώτηση τι τις έκανε τις φωτοτυπίες, εκείνος απάντησε πυροδοτώντας γέλια αλλά και αντιδράσεις: «Για να κάνω πραξικόπημα όταν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ»….!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ζήτησε να του πει αν εννοούσε αυτό που είπε καθώς όπως σημείωσε, είναι παράλογο να διαθέτει τέτοιου είδους σχέδια εφόσον έχει φύγει από το υπουργείο Άμυνας.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του ανέφερε: «Κρατάει αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων για την λειτουργία των αμυντικών σχεδίων της χώρας στο γραφείο του;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Και ειλικρινά αυτό που με ενοχλεί τόσο δεν είναι ότι παραδέχθηκε πως έχει στοιχεία φωτοτυπημένα της άμυνας, του αμυντικού χάρτη της χώρας αλλά ότι ενώ το έλεγε στη Βουλή από κάτω το κοιν�� χειροκροτούσε... Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα συνέβαινε αυτό;»,