Ένα κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ, ρίχνει φώς και αποκαλύπτει τη σύγκρουση των δύο πλευρών του Ατλαντι��ού μια ανάσα από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης και μόλις δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup .

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές. Γι' αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να κλωτσήσει το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο.


Επίσης αναφέρεται «ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές».

Το ΔΝΤ πάντως , σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει ότι «είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι' αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της».