"​Δεν θέλω παιχνίδια με το όνομά μου. Αρκετά. Χόρτασα" δήλωσε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Real o πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ ,Νίκος Κωνσταντόπουλος ,απαντώντας στα σενάρια που δημοσιεύονται στον Τύπο και τον θέλουν πιθανό πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης βλέποντας ως λύση μια προσωπικότητα από τον χώρο της Αρισ��εράς.
Πρόσθεσε ακόμη: «Δεν επιτρέπω το όνομά μου να χρησιμοποιείται για παιχνίδια σκηνοθετημένων εντυπώσεων σε βάρος ενός χώρου και ενός πολιτικού προσώπου, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, για τους οποίους νοιάζομαι να παίξουν το δημιουργικό τους ρόλο ώστε να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος και να βγει η χώρα από την κρίση».
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό κενό, ένα σοβαρό κενό εξουσίας » σημείωσε σχολιάζοντας τη ρευστότητα που υπάρχει στην πολιτική σκηνή μετά την εκλογική αναμέτρηση και διευκρίνισε: « Είναι αδιανόητο να υιοθετηθεί μια συνταγματολογική ερμηνεία η οποία λέει ότι δεν θα συγκροτηθεί η Βουλή αν δεν προκύψει η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης με απόλυτη πλειοψηφία .Το άρθρο 37 του Συντάγματος ρητά ορίζει ότι, εάν αποτύχουν όλες οι διερευνητικές προσπάθειες και η κοινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εξεύρεση κυβερνητικής λύσης, τότε ο Πρόεδρος αναθέτει σε έναν εκ των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων τον σχηματισμό εκλογικής κυβέρνησης και διαλύει τη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαλύσει μη συγκροτηθείσα Βουλή. Πρέπει να συγκροτηθεί και να διαλυθεί αν προκηρυχθούν εκλογές με υπηρεσιακή εκλογικού σκοπού κυβέρνηση.»
Τόνισε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο κ. Παπαδήμος παραμένει κατά παράκληση του Προέδρου επομένως δεν υπάρχει νομοθετικό ��ώμα και ο Πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητες. Τέλος ξεκαθάρισε ο κ.Κωσταντόπουλος ότι η συγκρότηση της νέας Βουλής δεν συνεπάγεται παραγραφή των ποινικών αδικημάτων ούτε αποκλείουν την εξέταση των ευθυνών για το Μνημόνιο.