Όλοι μας μεγαλώσαμε με τις κλασικές ταινίες της Disney που βασίζονται σε παραμύθια για παιδιά. Αυτό που δεν γνωρίζουνε πολλοί όμως είναι τις λεπτομέρειες των αρχικών ιστοριών, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε στις ταινίες.

Μάλιστα, ορισμένες φορές οι αληθινές ιστορίες είναι αρκετά «σκληρές». Αυτές είναι έξι περιπτώσεις που η Disney σαφώς ωραιοποίησε τα πράγματα. 

"Η Χιονάτη Και Οι Εφτά Νάνοι"

Η Χιονάτη, για να ξεφύγει από την κακιά μητριά της το σκάει στο δάσος όπου γνωρίζει εφτά νάνους και αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Στην πορεία η Βασίλισσα καταφέρνει να τη σκοτώσει για να σώσει τη μέρα ο Πρίγκιπας με ένα του φιλί, και μετά να παντρευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Η αληθινή ιστορία

Στο παραμύθι των αδελφών Grim, η Χιονάτη όντως παντρεύεται τον Πρίγκιπα, παρουσία όλων των βασιλικών οικογενειών. Παρουσία και της Κακιάς Βασίλισσας η Χιονάτη αναγκάζεται να χορέψει φορώντας ένα ζευγάρι καυτά γοβάκια έως ότου σωριάζεται νεκρή.

"Η Ωραία Κοιμωμένη"

Η Πριγκίπισσα Aurura τρυπάει το δάχτυλό της και πέφτει σε βαθύ ύπνο. Μόνο το φιλί ενός αληθινού ερωτευμένου μπορεί να λύσει την κατάρα. Ο Πρίγκιπας καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της Maleficent και να ελευθερώσει την Aurura. Στο τέλος φυσικά παντρεύονται.

Η αληθινή ιστορία

Στην εκδοχή του Giambattista Basile, ο Βασιλιάς πιστεύει πως η κόρη του είναι νεκρή και εγκαταλείπει το κάστρο. Αργότερα επιστρέφει και διαπιστώνει πως είναι ζωντανή αλλά σε κώμα, τη βιάζει και αυτή γεννά δίδυμα τα οποία η Βασίλισσα μισεί και θέλει να σκοτώσει.

Σχεδιάζει να τα… μαγειρέψει και να τα σερβίρει στο Βασιλιά. Αυτός το ανακαλύπτει και διατάζει να την κάψουν ζωντανή!

"Σταχτοπούτα"

Η Σταχτοπούτα έχει καταντήσει δούλα της ετεροθαλούς οικογένειάς της (μητριά με δυο θυγατέρες), αλλά η καλή νεράιδα τη βοηθά να εμφανιστεί στο χορό. Εκεί χάνει το γυάλινο γοβάκι που βρίσκει ο Πρίγκιπας, οποίος τη ψάχνει σε όλο το βασίλειο, τη βρίσκει και ζουν ευτυχισμένοι.

Η αληθινή ιστορία

Στο παραμύθι των αδελφών Grim, οι δυο αδελφές καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους μήπως και καταφέρουν να χωρέσουν το πόδι τους στο γοβάκι: η μια κόβει τα δάχτυλα του ποδιού της, ενώ η άλλη τη φτέρνα της. Σαν να μην έφτανε αυτό, τους επιτίθενται και κάποια κοράκια που τις αφήνουν τυφλές!

"Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας"

Η Belle πάει στο κάστρο που μένει το Τέρας, το οποίο στην αρχή είναι κάπως κακό, αλλά τελικά είναι κάπως καλό και στο τέλος μεταμορφώνεται σε Πρίγκιπα.

Η αληθινή ιστορία

Στην ιστορία του Villeneuve ο Πρίγκιπας μεταμορφώνεται σε Τέρας από μια νεράιδα όταν αρνείται τον έρωτά της.

"Η Μικρή Γοργόνα"

Η γοργόνα Ariel προσπαθεί να αφήσει πίσω της τη θάλασσα και να καταφέρει να ζήσει στη στεριά. Ανταλλάσει τη φωνή της με πόδια για να βγει έξω και να διεκδικήσει τον Eric, ο οποίος όμως κυνηγά κάποια άλλη.  Τελικά έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα.

Η αληθινή ιστορία

Ο Hans Christian Andersen γράφει πως η Ariel ανταλλάσει κυριολεκτικά τη γλώσσα της για πόδια και πως θα νιώσει σαν να τη σκίζει ένα ψαλίδι στα δύο, ενώ θα νιώθει για πάντα πως περπατάει πάνω σε μαχαίρια. Ενώ ξέρει πως αν ο Πρίγκιπας παντρευτεί άλλην, η ίδια θα πεθάνει από μαραζωμένη καρδιά, πράγμα που στο τέλος συμβαίνει.

"Η Παναγιά Των Παρισίων"

Ο Κουασιμόνος είναι ο καμποπυρης κωδωνοκρούστης της Παναγίας των Παρισίων. Ο μόνος που τον φροντίζει είναι ο δικαστής Frollo. Η Esmeralda είναι μια όμορφη τσιγγάνα. Ο Frollo θέλει να σκοτώσει την Esmeralda στο τέλος όμως ο Κουασιμόδος σκοτώνει τον Frollo και τη σώζει.

Η αληθινή ιστορία

Στην ιστορία του Victor Hugo, ο Frollo είναι  ερωτευμένος με την Esmeralda. Όταν αυτή αρνείται να είναι μαζί του, αυτός την απαγχονίζει. Ο Κουασιμόδος τον κυνηγά και τον σκοτώνει. Μετά αγκαλιασμένος με το άψυχο σώμα της Esmeralda, πεθαίνει από ασιτία.