Στις 11 Μαΐου του 1990 έφυγε από τη ζωή ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, ο Στράτος Διονυσίου.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών και άρχισε να δουλεύει από πολύ μικρός ως μικροπωλητής, εργάτης και ράφτης.

Η αγάπη του για το τραγούδι ήταν μεγάλη. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στη «Φαρίντα» της Θεσσαλονίκης. Εκεί γνώρισε την  Γεωργία Λαβένη, την οποία και παντρεύτηκε. Μαζί απέκτησαν 4 παιδιά, τον Άγγελο,  τον Στέλιο , και τον Διαμαντή, που ακολούθησαν τα βήματα του πατέρα τους και την Τασούλα (1959-2012).

 

Συνεργάστηκε με την Καίτη Γκρέυ και έγραψε πολλές επιτυχίες όπως το «Δεν με πόνεσε κανείς», το «Στης Αγάπης μου το Δίσκο» το «Ηλεκτρόφωνο», το «Φύγε φύγε» και άλλα πολλά.

Παράλληλα μεγάλοι δημιουργοί του εμπιστεύτηκαν τις επιτυχίες τους και τις έκανε δεύτερη εκτέλεση.

Το «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη, το «Πριν το χάραμα» του Γιάννη Παπαϊωάννου, «Η μπαμπέσα» του Γιώργου Μητσάκη, «Το φτωχομπούζουκο» του Μανώλη Χιώτη,

Ο Άκης Πάνου ήταν εκείνος που του έγραψε κάποιες από τις επιτυχίες του όπως  το «Γιατί, καλέ γειτόνισσα» (1968), «Φέρτε το παιδί του χάρου» (1971), «Στο σταθμό του Μονάχου» (1972), «Ήταν ψεύτικα» (1972), «Μια γυναίκα» (1984), «Ασ’ τη να φύγει» (1984).

Η καριέρα του έφτασε στο αποκορύφωμά της και με τη βοήθεια του Τόλη Βοσκόπουλου. Διέπρεψε στις πίστες με τα τραγούδια «Τα πήρες όλα» (1981) και «Και λέγε λέγε» (1981) των Θανάση Πολυκανδριώτη και Γιάννη Πάριου, «Άκου, βρε φίλε» (1982) των Τάκη Σούκα και Κώστα Κοφινιώτη, «Ο Σαλονικιός» (1985) και «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα» (1985) των Τάκη Σούκα και Κώστα Κοφινιώτη, «Εγώ ο ξένος» (1988) και «Λέγε με παλιόπαιδο» (1988) του Τάκη Μουσαφίρη.

Πηγή: sansimera.gr

Tags: