Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: 91 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συγγραφέα

Η Google τιμά τον σπουδαίο νομπελίστα με ένα εντυπωσιακό doodle

91 χρόνια από τη γέννησή του σπουδαίου νομπελίστα

Mε ένα εντυπωσιακό doodle τιμά η Google τον κορυφαίο Ισπανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα στην Κολομβία στις 6 Μαρτίου 1927 και απεβίωσε στις 17 Απριλίου του 2014 στο Μεξικό, σε ηλικία 87 ετών.

Στα 20 του χρόνια ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά, αλλά της παράτησε για τη δημοσιογραφία.

Το σημαντικότερο και το πιο γνωστό του έργο είναι το "Εκατό Χρόνια Μοναξιάς".

Το έργο αυτό τον καθιέρωσε ως "πατριάρχη του μαγικού ρεαλισμού" και έναν εκ των μεγαλύτερων συγγραφέων της εποχής μας. Αξίζει να σημειωθεί πως χρειάστηκαν πολλές θυσίες από τον ίδιο και την οικογένειά του μέχρι την ολοκλήρωση του, καθώς το τελείωσε σε 14 μήνες. Οι θυσίες όμως και ο χρόνος άξιζαν, διότι οι πωλήσεις του βιβλίου έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.

Το 1982 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας "για τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του, στα οποία το φανταστικό και το πραγματικό συνδυάζονται σ' έναν πλούσιο κόσμο φαντασίας, αντανακλώντας τη ζωή και τις συγκρούσεις μιας ηπείρου", όπως ανέφερε η απόφαση της επιτροπής που του το απένειμε.

Πέντε χρόνια πριν από τον θάνατο του, το 2009, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "χαιρέτισε" τους φίλους και αναγνώστες του και αποτραβήχτηκε από τη δημόσια ζωή.

Έγραψε τότε:

"Υπάρχει πάντα το αύριο και η ζωή μας δίνει ακόμα μία ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Σε περίπτωση όμως που κάνω λάθος, και το σήμερα είναι ότι μου χει μείνει, θα σας πω ότι δεν θα σας ξεχάσω ποτέ".

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top