Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση των νεοπλασματικών ασθενειών η σημερινή ή αλλιώς  Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνουμ  η οποία  καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου.

 Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πλέον όμως  λόγω των νέων φαρμακευτικών μεθόδων η μάχη κατά του καρκίνου είναι σε πολλές περιπτώσεις νικηφόρα,   ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στην πρόληψη και στην ενημέρωση καθώς το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με:

-Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.

-Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.

-Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

-Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.

Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά καρκίνων και 28.000 θάνατοι.

Όπως κάθε χρόνο η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στην Αθήνα, αλλά και με τα παραρτηματά της σ’ όλη την Ελλάδα.

Χθες φωταγωγήθηκε το κτίριο της Βουλής (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) με το logo της παγκόσμιας ημέρας και με το σύνθημα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!

 

Tags: