Έναν Γολγοθά ζούσε για δεκαετίες ολόκληρες μια 45χρονη από την Ιντιάνα των ΗΠΑ, καθώς είχε στο πρόσωπο και το σώμα της 6.000 όγκους.

Για τη Libby Huffer ο λόγος, η οποία σε ηλικία 5 ετών, διαγνώστηκε με νευροϊνωμάτωση, μια σπάνια γενετική διαταραχή που δημιουργεί ασταμάτητα μη- καρκινικά ογκίδια στον οργανισμό, και παρατηρείται σε έναν στους 2.500 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το caters η καθημερινότητα της Libby ήταν ένας εφιάλτης καθώς πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, ένιωθε αφόρητους πόνους κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε ακόμα και να την αγκαλιάσει.

Όπως είπε, υπήρχαν στιγμές που πονούσε όταν έκανε μπάνιο τη στιγμή που το νερό έπεφτε στους όγκους, ενώ δυσκολευόταν ακόμα και να κοιμηθεί λόγω των πόνων που τις προκαλούσαν στην πλάτη αλλά και στα νεύρα των ποδιών.

Στην εφηβεία της η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει αλλά όταν έμεινε έγκυος στην κόρη της, τα πράγματα επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο καθώς οι ορμόνες προκάλεσαν ραγδαία αύξηση των όγκων.

Η ίδια θυμάται πως ο κόσμος την κοιτούσε λες και ήταν «τέρας», ενώ πολλοί φοβούνταν πως ίσως αυτό είναι κάποια μεταδοτική ασθένεια.

«Δέχτηκα πολύ bullying από το σχολείο. Μου έλεγαν πως έχω δέρμα σαύρας και πως μοιάζω με βάτραχο».

Η Libby θεωρεί πως λόγω της νευροϊνωμάτωσης δυσκολεύτηκε σε όλους τους τομείς της ζωής της: Από το να βρει δουλειά, μέχρι κάποιον σύντροφο.

Σήμερα, η Libby μπορεί και χαμογελά ξανά, καθώς μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή «The Doctors», υπεβλήθη σε περισσότερες από 10 ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να «εξαφανίσει» (όσο γίνεται) τους όγκους, αλλά και σε θεραπείες laser.

Πλέον, η ίδια δηλώνει πως «η οικογένεια και οι φίλοι μου, μου λένε πως δείχνω υπέροχη και παρατηρούν την τεράστια διαφορά».

 

 

Πηγή: https://www.catersnews.com/
Tags: