Blue Monday: Αισθάνεστε τη σημερινή μέρα πιο καταθλιπτική; Και όμως, υπάρχει λόγος!

Δείτε πώς καθιερώθηκε η σημερινή μέρα - Νέα Ενημέρωση: 21:25

Οι γιορτές πέρασαν, το 2018 έχει μπει και ενώ οι χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις ξεθωριάζουν σιγά σιγά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μείνει με ένα σχεδόν άδειο τραπεζικό λογαριασμό και έχουμε επιστρέψει στη δουλειά με τη συνοδεία ενός κρύου και μουντού καιρού.

Όλα αυτά μαζί συγκλίνουν στο να καθιερωθεί η σημερινή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ως η πλέον μελαγχολική από όλες τις Δευτέρες (που έτσι κι αλλιώς δεν αντέχονται), του έτους.

Και το όνομα αυτής, “Blue Monday”…

Τι είναι ακριβώς η Μπλε Δευτέρα;

 

Υπολογίζεται από ένα σύνολο παραγόντων μιας, όχι ακριβώς επιστημονικής, μαθηματικής φόρμουλας. Οι παράγοντες είναι ο καιρός, οι οικονομικές εκκρεμότητες, το πόσος χρόνος έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, καθώς και ο χρόνος από τότε που υποσχεθλήκαμε στον εαυτό μας διάφορα πράγματα, όπως το να χάσουμε κιλά, να αλλάξουμε δουλειά, κλπ.

Η Μπλε Δευτέρα αρχικά δημιουργήθηκε από μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, αλλά τώρα έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Η πρώτη Blue Monday ήταν στις  24 Ιανουαρίου το 2005.

Γιατί πολλοί αντιπαθούν την ιδέα της Blue Monday

 

Επιστήμονες και ιδρύματα που ασχολούνται με τις ψυχικές νόσους θεωρούν ότι η Blue Monday δεν έχει επιστημονική βάση και ότι είναι επικίνδυνα παραπλανητική.

Και αυτό γατί αυτοί που έχουν κατάθλιψη, δεν επηρεάζονται από ημερομηνίες. Όταν υπονοείται κάτι τέτοιο, διαιωνίζεται ο μύθος ότι η κατάθλιψη είναι το να νοιώθεις «λίγο down», και δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνεται στα σοβαρά.

 

Πηγή: The Sun

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top