Ο βασιλιάς Χουσεΐν  της Ιορδανίας είχε αποκτήσει ένα παιδί από την επταετή  σχέση του με Αμερικανό-Εβραία ηθοποιό Σούζαν Κάμποτ αναφέρει σε  δημοσίευμά της η ιταλική La Stampa, επικαλούμενη έγγραφο της CIA  το οποίο δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με αυτό ο βασιλιάς της Ιορδανίας ηλικίας τότε 24 ετών είχε δείξει «πολύ πρόθυμος για μια γυναικεία συντροφιά» στο Λος Άντζελες κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ το 1959 και η CIA ανέλαβε να… διευθετήσει  μια συνάντηση. Επιλέχθηκε η Harriet Shapiro, όπως ήταν το κανονικό όνομα της Σούζαν  Κάμποτ, μια όχι ιδιαίτερα πετυχημένη ηθοποιός που είχε περιοριστεί σε εμφανίσεις της σε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.

Η πρώτη συνάντηση πήγε πολύ καλά με αποτέλεσμα η CIA να οργανώσει άλλη μία στη Νέα Υόρκη. Οι οδηγίες προς την ηθοποιό από τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Πληροφοριών  των ΗΠΑ δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση: «Θέλουμε να πάτε για ύπνο».

Από την σχέση τους που διήρκεσε επτά χρόνια γεννήθηκε το 1961 ο γιος τους Tίμοθι, που υιοθετήθηκε αργότερα από τον δεύτερο σύζυγο της ηθοποιού,  Michael Roman. 

Το παιδί παρουσίασε μάλιστα  μια μορφή νανισμού, αλλά χάρη σε μια ορμονική θεραπεία του κατάφερε να φτάσει σε κανονικό ύψος, αλλά και οι σχέσεις με τους γονείς του ήταν κακές.

Η  Σούζαν η οποία έπασχε από κατάθλιψη,   μέχρι το 1986 λάμβανε μέχρι 1.500 δολάρια τον μήνα από τον προσωπικό ταμία του βασιλιά Χουσεΐν, για το παιδί.

Τη χρονιά αυτή όμως ο  Τίμοθι σκότωσε ξυλοδαρμό τη μητέρα του, ενώ στη συνέχεια μετά από καβγά σε μπαρ και σκότωσε έναν  θαμώνα αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε πεντέμισι χρόνια  φυλάκιση. Πέθανε το 2003. 

Ο βασιλιάς Χουσεΐν που ήταν ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ  στη Μέση Ανατολή, παντρεύτηκε άλλες τρεις φορές και βασίλεψε στην Ιορδανία μέχρι το 1999, χωρίς να υπάρχει  στη βιογραφία του η παραμικρή  αναφορά στη Σούζαν ή στο γιο του Τίμοθι.

 

Tags: