Ένας Μεξικανός καλλιτέχνης, ο Ενρίκε Τσίου, φιλοδοξεί να φτιάξει την μακρύτερη τοιχογραφία του κόσμου στα σύνορα της πατρίδας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα18 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να υπερδιπλασιάσει το μήκος του φράχτη στα αμερικανομεξικανικά σύνορα, ένας εμπνευσμένος ζωγράφος με όπλα τις μπογιές του και τα πινέλα του έχει διαφορετικά σχέδια.

«Ήθελα να βρω έναν τρόπο να συνεισφέρω στην κοινωνία με την τέχνη μου. Θέλω αδερφοσύνη μεταξύ των συνοριακών πόλεων, θέλω αδερφοσύνη για τους γειτονικούς μας λαούς, και γι αυτό αποκαλώ το έργο Τοιχογραφία της αδερφοσύνης», λέει ο ίδιος.

Ο Ενρίκε Τσίου, ο οποίος έχει συγκεντρώσει γύρω του πάνω από 2600 εθελοντές από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε τις τοιχογραφίες του στη Μεξικανική πλευρά των συνόρων των Δεκέμβριο του 2016, με στόχο να καταρρίψει το σχετικό ρεκόρ Γκίνες και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και στη βία

«Ο φράκτης τώρα έχει γίνει περισσότερο ζωντανός από ποτέ. Μπορεί να σηματοδοτεί τα όρια της χώρας μας, όμως πλέον αντιπροσωπεύει και την ελπίδα».

Μέχρι στιγμής ο καλλιτέχνης και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει σχεδόν 1,5 μίλι συνεχόμενων τοιχογραφιών, οι οποίες απαιτούν από μία ημέρα, μέχρι αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.