Με παρελάσεις, μαζικούς γάμους και βουτιές στα παγωμένα νερά υποδέχτηκαν χιλιάδες άνθρωποι το 2018 σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Λονδίνο

Μισό εκατομμύριο θεατές παρακολούθησαν την πρωτοχρονιάτικη παρέλαση με 10.000 καλλιτέχνες, μουσική και χρώματα, που γίνεται εδώ και 30 χρόνια στο Λονδίνο.

Γερμανία

Μικροί και ο το έβαλαν στα πόδια Βερολίνο για το πρωτοχρ αγώνα δρόμου των 6 χλμ που γίνεται εδώ και 30 χρόνια. Οι βερολινέζοι υποδέχθηκαν το 2018 και με παγωμένες βουτιές στη λίμνη Oranke.

Ολλανδία

Παρά τους 7 βαθμούς κελσίου, 40.000 γενναίοι στην Ολλανδία όρμησαν στα παγωμένα νερά της Βόρειας  Θάλασσας.

Δουνκέρκη

9 βαθμούς η θερμοκρασία της θάλασσας στη Δουνκέρκη, την ένοιωσαν περίπου 500 τολμηροί κολυμβητές και μετά ζεστάθηκαν με νόστιμη ντόπια κρεμμυδόσουπα.

ΗΠΑ

Στους -8 η θερμοκρασία στο Coney Island της Νέας Υόρκης, ωστόσο  παρόλο το κρύο εκατοντάδες ατρόμητοι τίμησαν το έθιμο που κρατά από το 1903.

Ιταλία

Στη Ρώμη 4 δύτες βούτηξαν στον Τίβερη από γέφυρα ύψους 17 μέτρων. Το κρύο και η βροχή δε στάθηκαν εμπόδιο για το έθιμο των 70 ετών.

Ινδονησία

437 ζευγάρια από φτωχές κυρίως οικογένειες αντάλλαξαν μαζί όρκους αιώνιας πίστης στην Ινδονησία την πρώτη μέρα του 2018.

 

 

Φωτό: AP, Reuters, freemalaysiatoday