Γυμνά πορτρέτα, νόθα παιδιά, έξαλλη ζωή - Tα spicy μυστικά της βασιλικής οικογένειας

Η ζωή της «επαναστάτριας πριγκίπισσας» Μαργαρίτας

Διατηρούσαν μια εκρηκτική σχέση. Σε τέτοιο σημείο που η τηλεοπτική σειρά  “The Crown” αφιέρωσε πολλά επεισόδια στο ειδύλλιο ανάμεσα στην πριγκίπισσα Μάργκαρετ της Αγγλίας και τον Λόρδο Σνόουντον, στο Netflix.

Πριγκίπισσα Μάργκαρετ της Αγγλίας και Λόρδος Σνόουντον

O γάμος και τα σκάνδαλα του εμβληματικού αυτού βασιλικού ζευγαριού έχουν περάσει στην ιστορία.

Μετά από πολλές ερωτικές απογοητεύσεις, η Μάργκαρετ, αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, ζήτησε από την κυρία των τιμών της να της βρει κάποιον στο περιβάλλον τους, που δεν θα είχε το εξής προφίλ: «Δεν θα ασχολείται με άλογα κούρσας, δεν θα καυχιέται για τα υπάρχοντά του και δεν θα έχει σχέσεις με τη μητέρα του».

Η Πριγκίπισσα Μάργκαρετ στον ιππόδρομο

Αυτή η περιγραφή ταίριαζε απόλυτα στον φωτογράφο Antony Armstrong-Jones. Το 1958 ο νεαρός άντρας ήταν ήδη φωτογράφος της βασιλικής αυλής και γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Είχε μάλιστα κάνει πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ στους κήπους του Μπάκιγχαμ, αλλά και της Diana, του Καρόλου και του πρίγιπα William και Harry.

Η Πριγκίπισσα Νταιάνα ποζάρει στο φακό του Σνόουντον

Η Πριγκίπισσα Νταιάνα και ο Κάρολος με τον μικρό William και Harry φωτογραφημένοι από τον Σνόουντον

Ο πρίγκιπας William κρατά τον μικρό αδερφό του Harry (φωτό από τον Σνόουντον)

Αφού πρώτα το ζευγάρι ζήτησε την άδεια από την βασίλισσα Ελισάβετ, τα Χριστούγεννα του 1959, ο «Τόνι» ζήτησε την πριγκίπισσα σε γάμο. Ο θρύλος λέει ότι η βασιλομήτωρ ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη που η κόρη της Μάργκαρετ βρήκε επιτέλους έναν σύζυγο.

Πριγκίπισσα  Μάργκαρετ και Λόρδος Σνόουντον (κέντρο)

Η Ελισάβετ ήταν εκείνη την εποχή έγκυος στον γιό της Άντριου και απαίτησε να ανακοινωθεί η είδηση μετά τον τοκετό. Έτσι, το νέο έγινε γνωστό αργότερα, στις 26 Φεβρουαρίου 1960.

Ο γάμος τους ήταν λαμπρός, αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση στις 6 Μαίου 1960 και ανάμεσα στους καλεσμένους βρισκόταν και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας.

Πριγκίπισσα  Μάργκαρετ και Λόρδος Σνόουντον τη μέρα του γάμου τους

Χάρη στον σύζυγό της, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ πήρε αποστάσεις από την βασιλική οικογένεια, με τα χρόνια. Όπως αναφέρεται και στην τηλεοπτική σειρά “The Crown”, για να σκανδαλίσει, έστειλε ένα γυμνό της πορτρέτο στην εφημερίδα Times του Λονδίνου. Την φωτογραφία είχε τραβήξει ο σύζυγός της Antony Armstrong-Jones, και θα κυκλοφορούσε σε όλη τη χώρα.

Η επίμαχη φωτογραφία

Προφανώς αυτό δεν έγινε ποτέ, αν και είναι αλήθεια ότι ο Τόνι είχε φωτογραφίσει την σύζυγό του πριγκίπισσα Μάργκαρετ σε τολμηρές πόζες, μεταξύ των οποίων μια γυμνή στη μπανιέρα της, το 1962.

Της έδωσαν γρήγορα την ονομασία «η επαναστάτρια πριγκίπισσα» και η Μάργκαρετ έγινε ο αγαπημένος στόχος των παπαράτσι, για τις ασυνήθιστες παρέες της και για τις υπερβολές της.

Πολύ συχνά απαθανατιζόταν να πίνει και να καπνίζει

Για παράδειγμα, έκανε παρέα με τους Beatles και τον Μικ Τζάγκερ, ενώ το 1980 γνώρισε προβλήματα υγείας εξαιτίας του καπνίσματος και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Ο τύπος της εποχής της έγραφε ότι η Μάργκαρετ κάπνιζε 60 τσιγάρα την ημέρα και έπινε πολλά μπουκάλια τζιν.

Πριγκίπισσα  Μάργκαρετ και Λόρδος Σνόουντον με τους Beatles

Εξίσου ταραχώδης ήταν και ο βίος του συζύγου της. Παρότι την αγαπούσε, ο Τόνι συνέχισε να έχει σχέσεις με την ηθοποιό Jacqui Chan, που θεωρείται ο πρώτος του έρωτας. Το καλοκαίρι του 1959, μάλιστα, ο Τόνι διατηρούσε ερωτική σχέση με το μοντέλο Gina Ward.

H Πριγκίπισσα  Μάργκαρετ χαιρετά την Elisabeth Taylor

Ωστόσο, το σκάνδαλο που έβαλε πραγματική «φωτιά» στο παλάτι ήταν το νόθο παιδί του. Τον Μάιο του 1960, γεννήθηκε η μικρή Πόλι, κόρη των φίλων του Camilla και Jeremy Fry, λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο του με την Μάργκαρετ. Ένα τεστ DNA απέδειξε, 44 χρόνια αργότερα, το 2004, ότι η Πόλι ήταν βιολογική κόρη του Antony Armstrong-Jones.

H Πριγκίπισσα  Μάργκαρετ

Ο Τόνι απέκτησε δύο παιδιά με την Μάργκαρετ: τον Ντέιβιντ, το 1961, και την Σάρα, το 1964. Ο γάμος τους διαλύθηκε στα τέλη του 1978, μετά από σκάνδαλα για υποτιθέμενες ερωτικές απιστίες της Μάργκαρετ.

H Πριγκίπισσα  Μάργκαρετ και ο Λόρδος Σνόουντον με τα παιδιά τους

 

Φωτό: AP, Hulton Royals Collection, Mirrorpix, Popperfoto

Video: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top