Είναι 119 ετών και ακόμα τρέχει σε αγώνες δρόμου. Πίνει αγελαδινό γάλα, τρώει λαχανικά και φρούτα, δεν καπνίζει και αποφεύγει κάθε τηγανιτό, τα βούτυρα και τη ζάχαρη.

Ο Dharampal Singh κατάγεται από ένα μικρό χωριό στο Uttar Pradesh της Ινδίας που ονομάζεται Gudha. Σύμφωνα με όσα λέει, αλλά και τέσσερα περίπου επίσημα έγγραφα που διαθέτει, είναι 119 ετών, αφού γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1897.

O Dharam στο σπίτι του στην Ινδία με τα βραβεία που έχει κερδίσει

Η διατήρηση καλής υγείας σε αυτή την ηλικία είναι αποτέλεσμα προσεκτικής διατροφής, με αγελαδινό γάλα, λαχανικά και φρούτα. Η αποχή από το αλκοόλ, τον καπνό, το βούτυρο, τα τηγανισμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη, όπως λέει ο ίδιος, τον βοήθησε να είναι καλά στην υγεία του και σωματικά δυνατός.

O Dharam  με συναθλητές του σε αγώνα 10 χιλιομέτρων στο  Hong Kong το 2013

Σύμφωνα με τη Wikipedia, μέχρι σήμερα χει κερδίσει περισσότερα από 20 μετάλλια σε διάφορες εθνικές και διεθνείς συναντήσεις στην ηλικιακή του κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου ενός χρυσού στα πρωταθλήματα της Μαλαισίας το 2014!

Είναι τόσο σπάνια περίπτωση που η ομάδα της MEL Films ταξίδεψε στην  Ινδία για να συναντήσει αυτόν τον άνθρωπο-φαινόμενο και να αποκωδικοποιήσει τα αρχαία μυστικά της μακροζωίας του Dharam βλέποντάς τον να τρέχει στον Μαραθώνιο Hindustan.

O Dharam στο σπίτι του στην Ινδία

Μετάλλια που έχει κερδίσει ο Dharam

 

Πηγή: Wikipedia/ The New York Times

Video: Vimeo

Tags: