Σεμπάστιαν Κουρτς, Εμανουέλ Μακρόν, Τζαστίν Τριντό αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας φιγουράρουν στην κορυφή των νεότερων ηλικιακά ηγετών του κόσμου, αποδεικνύοντας πως… ενίοτε, η εξουσία αλλά και ο λαός αγαπούν το «φρέσκο».

Εκτός λοιπόν από τον Σεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος στα 31 του αναλαμβάνει την Καγκελαρία της Αυστρίας (και είναι έτοιμος να γίνει ο νεότερος ηλικιακά ηγέτης της Ευρώπης), στον κόσμο υπάρχουν κι άλλοι κυβερνώντες νεαρής ηλικίας. Κάποιοι είναι έτοιμοι να «πατήσουν» τα 40 και κάποιοι άλλοι μόλις τα έχουν περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος νικητής ο Κουρτς στις εκλογές στην Αυστρία: Έτοιμος να γίνει ο νεότερος ηγέτης στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ:

Ιρλανδία: Ο 38χρονος Λίο Βαράντκαρ, γιος Ιρλανδής νοσοκόμας και γιατρού από την Ινδία, έγινε τον περασμένο Μάιο ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τον Μάιο 2017 σε ηλικία 39 ετών --ο νεότερος από τους 25 προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας-- λίγο νεότερος από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο οποίος ήταν 40 ετών το 1848.

Εσθονία:  Ο κεντρώος Γιούρι Ράτας έγινε τον Νοέμβριο 206 πρωθυπουργός της χώρας στα 38 του χρόνια και διαδέχτηκε έναν άλλον πολύ νέο ηγέτη, τον Ταάβι Ρούιβας, ο οποίος το 2014 είχε αναλάβει την εξουσία στα 34 χρόνια του.

Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Χρόισμαν έγινε πρωθυπουργός το 2016 σε ηλικία 38 ετών.

Τυνησία: Ο Γιούσεφ Σαχέντ διορίστηκε πρωθυπουργός το 2016 σε ηλικία 40 ετών και έγινε ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία της χώρας του.

Ελλάδα: Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός το 2015 στα 40 του χρόνια.

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ανήλθε στην εξουσία το 2015 σε ηλικία 43 ετών.

Πολωνία: Ο Αντρέι Ντούντα έγινε πρόεδρος σε ηλικία 43 ετών το 2015.

Γεωργία: Ο Γιόρκι Μαργκβελασβίλι εξελέγη πρόεδρος το 2013 σε ηλικία 44 ετών.

Βέλγιο: Ο Σαρλ Μισέλ ανέλαβε πρωθυπουργός το 2014 στα 38 του.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φώτο Αssociated Press
Tags: