Πηγάδια, εραστές, περιουσίες, μαχαίρια και παπαδιές: Εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Όταν γυναίκες σκοτώνουν τους συζύγους τους με τη βοήθεια των εραστών τους

Η ελληνική κοινωνία έχει βιώσει κι άλλα εγκλήματα πάθους. Η συγκλονιστικότερη υπόθεση είναι αυτή της Κάτιας Κολιτσοπούλου, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια μαζί με τον εραστή της για τη δολοφονία του συζύγου της, μπροστά στα μάτια του 4χρονου γιού τους. Δεν ήταν, όμως, η μοναδική υπόθεση.

Ο 27χρονος ηλεκτρολόγος Γιάννης Σγουρίδης δολοφόνησε, χτυπώντας με μαχαίρι, τον αστυφύλακα Χρήστο Κολιτσόπουλο, μπροστά στα μάτια του 4χρονου γιού του. Ο δράστης διατηρούσε σχέση με την σύζυγο του θύματος, Κάτια Κολιτσοπούλου.

Το 1984, η δίκη έμεινε στην ιστορία ως μια από τις συγκλονιστικότερες υποθέσεις ερωτικών εγκλημάτων. Ο Σγουρίδης ομολόγησε, όμως η Κολιτσοπούλου αρνήθηκε επίμονα κάθε συμμετοχή. Τους επιβλήθηκαν ισόβια.

Έριξαν τον σύζυγο στο πηγάδι

Η 44χρονη Μαρία Τέντε κατηγορείται ότι μαζί με τον 32χρονο εραστή της σκότωσαν τον 59χρονο άντρας της και τον πέταξαν σε ένα πηγάδι. Το σοκαριστικό είναι ότι το έγκλημα είχε γίνει 4 μήνες πριν και η γυναίκα, σοκαρισμένη, είχε δηλώσει την εξαφάνισή του.

Στο δικαστήριο, τα δυο παιδιά της ήταν απέναντι της και ζήτησαν την καταδίκη της. Τελικά. καταδικάστηκαν και οι δυο σε ισόβια. Το 2010, η ποινή της μειώθηκε στα 21 χρόνια.

Η παπαδιά και ο εραστής της

Το καλοκαίρι του 2012, 52χρονος ιερέας από την Ηλεία δολοφονείται μέσα στο αυτοκίνητό του. Η αστυνομία συλλαμβάνει την 43χρονη πρεσβυτέρα και τον 40χρονο εραστή της, ο οποίος ομολογεί. Κίνητρο, όπως λέει η αστυνομία, η περιουσία του ιερέα. Όταν ανακοινώνεται η ποινή της ισοβίου, ο ένας αρχίζει να κατηγορεί τον άλλο. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια. 

Δείτε περισσότερα στο βίντεο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top