Μπορεί ο τυφώνας Ίρμα να διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του, όχι όμως και το σπίτι του Ernest Hemingway με τις 54… εξαδάκτυλες γάτες!

Η κατοικία του διάσημου συγγραφέα που βρίσκεται στο Key West της πολιτείας Florida (η οποία ήταν στο μάτι του τυφώνα) από το 1930 και σήμερα λειτουργεί συν τοις άλλοις σαν μουσείο, άντεξε το μένος της Ίρμα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ/ ASSOCIATED PRESS

Ολόκληρα νησιά ισοπεδώθηκαν, οδικά δίκτυα καταστράφηκαν, υποδομές εξαφανίστηκαν, περιουσίες έγιναν σκόνη, αλλά ο,τι υπήρχε στο σπίτι του Ηemingway παρέμεινε σχεδόν ανέπαφο, χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει παρά τις προειδοποιήσεις, προστατεύοντας το σπάνιο είδος γατών, όλες απόγονοι των γατών του συγγραφέα.

Συνολικά, δέκα άτομα συμπεριλαμβανομένης και της 72χρονης μάνατζερ του σπιτιού, Jacqui Sands, «πολέμησαν» την Ίρμα, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στις πολυδάκτυλες γάτες του Hemingway.

«Όταν αρχίσαμε να τρέχουμε γύρω από τις γάτες για  να τις βάλουμε μέσα, πολλές από αυτές μπήκαν μέσα μόνες τους τρέχοντας, γνωρίζοντας πως ήταν η στιγμή να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο» δήλωσε ο έφορος του μουσείου David Gonzales στο MSNBC:

«Μερικές φορές νομίζω ότι είναι πιο έξυπνες από τους ανθρώπους. Οι γάτες είναι συνηθισμένες στις φωνές και στη φροντίδα μας. Τις αγαπάμε, μας αγαπούν».

Τέλος, ο David Gonzales  τόνισε πως το σπίτι (νυν μουσείο) με τους χοντρούς του τοίχους, όχι μόνο τους προστάτεψε από την καταιγίδα, αλλά διατήρησε το μέρος δροσερό:

«Είναι ένα πολύ άνετο μέρος για τις γάτες αλλά και για το προσωπικό μας».

Να αναφέρουμε τέλος, πως όποιος επισκεφτεί το σπίτι του Ηemingway στο Key West, θα δει τις «γάτες του Hemingway» (όπως είναι γνωστές), να περιφέρονται στους κήπους του μουσείου και να κοιμούνται στα έπιπλα:

«Μια γάτα έχει απόλυτη συναισθηματική ειλικρίνεια. Οι άνθρωποι από την άλλη, για τον έναν ή για τον άλλον λόγο, ίσως κρύψουν τα πραγματικά τους συναισθήματα. Οι γάτες όμως όχι» είχε πει ο διάσημος συγγραφέας, γνωστός για την αγάπη του σε αυτές.

 

Tags: