Ένα αμύθητο ποσό χαρίζει μια 93χρονη κυρία σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας, κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία του συζύγου της, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη χήρα, η οποία επέζησε στο Ολοκαύτωμα, χαρίζει 18.500.000 εκατομμύρια ευρώ στα ζωάκια, επειδή όπως είπε, έχει όμορφες αναμνήσεις από τη Γερμανία.

Η γερμανίδα Elizabeth Reichert είπε στην εφημερίδα «Koelner Stadt-Anzeiger» πως ο σύζυγος της πριν πεθάνει... της είχε ζητήσει να δωρίσει τα χρήματα στον ζωολογικό κήπο της Κολωνίας. 

Το ζευγάρι γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Μετακόμισαν στο Ισραήλ μετά τον πόλεμο και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου εγκαταστάθηκαν στο New Jersey.

«Ποτέ δεν ξεχάσαμε την Κολωνία», είπε η Elizabeth Reichert στην εφημερίδα και αποκάλυψε πως εκείνη και ο αγαπημένος της, ο οποίος είχε εβραϊκή καταγωγή, μεγάλωσαν σε πόλη της Δυτικής Γερμανίας. Συναντήθηκαν το 1944, όταν ο Arnulf προσπαθούσε να κρυφτεί από τους Ναζί, συμπλήρωσε η ίδια. 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε ένα χρόνο μετά το τέλος του πολέμου. Πριν ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση και βγάλουν πολλά εκατομμύρια, η κυρία Reichert εργαζόταν ως κομμώτρια, ενώ ο σύζυγος της δούλευε ως χονδρέμπορος πουλώντας κατοικίδια και τροφές για ζωάκια. 

Το ζευγάρι δεν απέκτησε παιδιά και η 93χρονη έχει ήδη αρχίσει να δίνει 6.000 δολάρια το μήνα στον ζωολογικό κήπο, ενώ όλο το ποσό θα δοθεί στα ζωάκια μετά το θάνατο της.

Ο ζωολογικός κήπος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες .

Πηγή: timesofisrael, abcnews,
Tags: