20 χρόνια από τον θάνατο της Νταϊάνα: Η Βρετανία πονάει!

Σαν σήμερα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι - ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 31-08-2017 14:58

Το πιο τραγικό τέλος γράφτηκε στην ιστορία της πριγκίπισσας της καρδιάς του βρετανικού λαού. Στις 31 Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Η είδηση του θανάτου της στη γαλλική πρωτεύουσα μεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και συγκλονίζει! Οι Βρετανοί δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους! Κλαίνε, ουρλιάζουν κι οργίζονται με το Παλάτι, με τον Κάρολο και την Ελισάβετ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαγριωμένοι και συντετριμμένοι πολίτες έπαιρναν τηλέφωνο στο παλάτι κι έβριζαν τον άνθρωπο που απάνταγε. 

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε στο Παρίσι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα», μετέδιδαν όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ταυτόχρονα με μακροσκελή αφιερώματα στην πολυτάραχη ζωή της «Lady D».

Το νοσοκομείο Harlem στη Νέα Υόρκη, όπου πριν από 7 χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αγκαλιάσει ένα παιδί με AIDS, έχει γεμίσει λουλούδια τόσο πολύ, που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περάσουν. Αντίστοιχα, στην πρεσβεία της Βρετανίας στο Παρίσι, ουρές σχηματίζονται από πολίτες που θέλουν να γράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Εκατοντάδες οδηγοί ταξί έβαλαν μαύρες κορδέλες στις κεραίες.

Από την πρώτη στιγμή, οι θεωρίες συνωμοσίας έδωσαν και πήραν. Η Νταϊάνα σκοτώθηκε με εντολή της Βασίλισσας; Ήταν η κακιά στιγμή; Η θλιμμένη πριγκίπισσα ήθελε να πεθάνει; Ερωτήματα που 20 χρόνια ταλανίζουν και, μάλλον δεν θα απαντηθούν ποτέ.

Η Νταϊάνα είναι ένα πρόσωπο που δεν θα πεθάνει επί της ουσίας ποτέ. Όλο και περισσότερα στοιχεία της πολυτάραχης ζωής της βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο περνούν τα χρόνια. Πρόκειται για την πριγκίπισσα που λατρεύτηκε όσο καμία!

Το μοιραίο βράδυ

Η Νταϊάνα είναι 36 χρονών και έχει συμπληρώσει έναν χρόνο χωρισμένη από τον πρίγκιπα Κάρολο, με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο αγόρια, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι. Ο γάμος τους έγινε το 1981.

Μαζί με τον σύντροφό της, Dodi Al-Fayed (γιο του κροίσου Mohammed Al-Fayed) έχουν μόλις ολοκληρώσει τις διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα και ξεκουράζονται στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, ιδιοκτησίας του Dodi. Το πρόγραμμα ανέφερε πως θα ταξίδευαν στο Λονδίνο την επόμενη ημέρα. Ήταν 30 Αυγούστου…

Την ίδια ώρα, έξω από το ξενοδοχείο έχουν στήσει καρτέρι εκατοντάδες παπαράτσι, προκειμένου να τραβήξουν ένα καρέ από την όμορφη πριγκίπισσα, το οποίο στη συνέχεια θα μοσχοπουλούσαν έναντι πολλών χιλιάδων δολαρίων.

Το ζευγάρι αποφασίζει ξαφνικά να κάνει μια βόλτα στη γαλλική πρωτεύουσα. Η μαύρη Mercedes του Dodi ετοιμάζεται. Ο Henri Paul κάθεται στη θέση του οδηγού. Με την έξοδο της λιμουζίνας από το Ritz αρχίζει μια πραγματική καταδίωξη, με τους παπαράτσι να κυνηγούν το ζευγάρι, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τη συνέχεια...

Η εν λόγω βόλτα ολοκληρώνεται στο τούνελ Pont de l’ Alma, όταν η μαύρη Mercedes που έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα προσκρούει στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Από τη σφοδρή σύγκρουση, χάνουν ακαριαία τη ζωή τους ο οδηγός και ο σύντροφος της πριγκίπισσας, ενώ η Νταϊάνα αφήνει την τελευταία της πνοή ύστερα από μερικές ώρες στο νοσοκομείο.

Ολόκληρος ο πλανήτης «πάγωσε» στο άκουσμα του θανάτου της πιο αγαπητής πριγκίπισσας της Βρετανίας.

Αν ζούσε σήμερα, η Νταϊάνα θα είχε μόλις συμπληρώσει τα 56 της χρόνια. H κηδεία της έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου και μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Συνολικά 32 εκατομμύρια θεατές την παρακολούθησαν, ενώ η ταφή της έγινε σε ένα μικρό νησάκι στο Althorp.20 χρόνια μετά.

Σήμερα, 2017 πια, χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκε έξω από το παλάτι του Κένσιγκτον για να τιμήσει τη μνήμη της Νταϊάνα. Λουλούδια, φωτογραφίες και σημειώματα φράζουν την είσοδο του παλατιού, ενώ η μορφή της κοσμεί μέχρι ρούχα και τούρτες.

Όλοι θυμούνται την προσφορά της πριγκίπισσάς τους στη χώρα τους.

Οι γιοι της, πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, έχοντας εξομολογηθεί πόσο υπέφεραν από τον χαμό της μητέρας τους, έσπευσαν στον κήπο του Κένσιγκτον για να τιμήσουν τη μνήμη της με φιλανθρωπίες.

Μαζί τους ήταν και η σύζυγος του Γουίλιαμ, Κέιτ.

 

 

 

Εκεί, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Νοσοκομείου Great Ormond Street, του National Aids Trust, του Leprosy Mission κι άλλων ιδρυμάτων που η Νταϊάνα υποστήριζε και βοηθούσε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top