Δεν υπάρχει αυτό που αποφάσισαν να κάνουν 5 αγαπημένοι φίλοι!

Οι John "Wedge" Wardlaw, Mark Rumer-Cleary, Dallas Burney, John Molony και John Dickson, κάθε 5 χρόνια κάθονται στο ίδιο παγκάκι που κάθισαν πριν από 35 χρόνια και τραβούν την ίδια ακριβώς φωτογραφία με τότε.

Οι καλοί φίλοι γνωρίστηκαν στο σχολείο που φοιτούσαν, το Santa Barbara High School. Οι 2 από τους 5 φίλους γνωρίστηκαν όταν ήταν παιδιά. Στο γυμνάσιο, πια, έγιναν παρέα με τους υπόλοιπους 3. Τόσα χρόνια, φυσικά, υπήρχαν, εκτός από καλές στιγμές, και διαφωνίες και τσακωμοί, τίποτα, ωστόσο, τόσο σοβαρό ώστε να διαταράξει τις σχέσεις της παρέας. «Οι διαφωνίες ποτέ δεν κρατούσαν πολύ» σχολιάζουν οι ίδιοι.

Πώς ξεκίνησε, όμως, όλο αυτό; Μια μέρα, το 1982, όταν οι νεαροί ήταν 19 ετών, επισκέφτηκαν τη λίμνη Copco στην Καλιφόρνια και τράβηξαν φωτογραφία. Έκτοτε, κάθε 5 χρόνια το επαναλαμβάνουν. Στη λίμνη αυτή, μένουν κάθε φορά στο σπίτι του παππού του ενός από την παρέα, που μεταξύ τους το ονομάζουν «καλύβα». Πριν λίγο καιρό, πήγαν στη λίμνη για να τραβήξουν την 8η φωτογραφία της σειράς, που προστέθηκε στο πολύ πρωτότυπο και διάσημο, πλέον, άλμπουμ τους.

Πριν από τη φωτογραφία αυτή, η τελευταία τους ήταν το 2012. Έκτοτε, έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Οι 3 από τους 5 φίλους παντρεύτηκαν, ενώ ο ένας απέκτησε μωρό. Ο 54 ετών, σήμερα, Dickson έγινε πατέρας πριν 2 χρόνια και είπε ότι «με ξετρελαίνει που 35 χρόνια μετά ακόμη ξαναβγάζουμε την ίδια φωτογραφία».

Η φωτογραφία αυτή, φυσικά, έχει τους δικούς της κανόνες. Ο Molony πρέπει να κρατά ποτήρι στο δεξί του χέρι και ο Rumer να έχει ένα καπέλο ακουμπισμένο στα γόνατα, προκειμένου να είναι σωστή η απεικόνιση. Για πρώτη φορά φέτος μετά από χρόνια, αν κι έχουν περάσει όλοι οι φίλοι τα 50, αποφάσισαν να φωτογραφηθούν χωρίς μπλούζες, όπως την πρώτη φορά.

Τα μέσα ανακάλυψαν την ιστορία της πεντάδας πριν μερικά χρόνια. Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω τους και οι 5 φίλοι τρόμαξαν από την ξαφνική αναγνωρισιμότητα. Άρχισαν να βλέπουν τους εαυτούς τους σε εξώφυλλα και στο διαδίκτυο, ενώ δημοσιογράφοι τους κυνηγούσαν για δηλώσεις. «Άγνωστοι μας έστελναν μέιλ και μας έγραφαν πως δεν το πιστεύουν ότι είμαστε τόσα χρόνια φίλοι» σχολιάζουν.

Δείτε τις φωτογραφίες τους:

1982

1987

1992

1997

2002

2007

2012

2017

Tags: